Ölü Doğa – Fiziksel Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Solo ve düet çalışmaları ile tanınan koreograf İlyas Odman, uzun bir aradan sonra ilk topluluk çalışmasını 2010 – 2011 sezonunda seyirciyle buluşturuyor. Geçen sezon gerçekleştirdiği solo çalışma olan “oggi niente…/ bugün hiç bir şey” adlı solosunun çalışma izleğinin, Odman ile iki seneden beri çalışan öğrencileriyle beraber atölye ortamında tekrar edilmesi ile oluşturulan ÖLÜ DOĞA sezon boyunca gösteriminine devam edecek.

Dokuz genç dansçı / oyuncu, bir orkestra şefi ve seyircinin bizzat yönetimi ile bedenlerini anılarının “natürmort”u haline getiriyorlar.

ÖLÜ DOĞA’da “beden” boş bir resim kağıdı olarak düşünülür, hatırlama eylemi ise o kağıdın üzerine artık geçmişte kalan bir anının resmini birebir yapma çabası ancak başarızlızğıdır, beden her çabasından sonra aynı üzerine tiner dökülmüş bir resim , bir “natürmort” gibi formunu yitirecek ve bu yitirme ile yeni bir form kazanackatır. Sahnedeki dokuz beden de bu süreç boyunca sadece ve sadece şu riski göze alırlar, hatırlama eyleminden sonra beden aynı kalamaz, hatırlamak riskli bir bilgidir.

Reji / Kavramsal Çerçeve: İlyas Odman
Oyuncu / Dansçılar: Yağmur Gurur, Merve Şen, Eylem İkizler, Nurşah Akarçay, Mert Can Kayretli, Hasan Hakan Yılmaz, Erkan Kılıç, İbrahim Taşkın, Musab Ekici
Orkestra / Seyirci Şefi: İlyas Odman
Işık Tasarımı: Musab Ekici, İlyas Odman
Kostüm Tasarım / Uygulama: Eylem İkizler
Fotoğraf: Ebru Satır (http://ilyas-odman.blogspot.com)

-Anadolu yakası temsili 10 KASIM ÇARŞAMBA 20.45 DURU TİYATRO
 
-Avrupa yakası temsili 30 KASIM SALI 20.30 TALİMHANE TİYATROSU

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.