Onur Bayraktar Hayatını Kaybetti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro ve dizi oyuncusu Onur Bayraktar (31), Kozyatağı Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve rol aldığı ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyun çıkışı Balat’taki evine giderken, tutkunu olduğu motosikletiyle Üsküdar’da geçirdiği kazada yaşamını yitirdi.

Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunu olan ve en son özel bir kanalda yayınlanan ‘Kapalı Çarşı’ adlı dizide ‘Timur’ karakteri ile tanınan Onur Bayraktar, Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Günül Ülkü-Gazanfer Özcan Sahnesi’nde, Zülfi Livaneli’nin aynı adlı kitabından uyarlanan ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyunun bitiminde Balat’taki evine dönmek için motosikletiyle yola çıktı. 

İddiaya göre, motosikleti ile aşırı hız yapan Onur Bayraktar, saat 00.30 sıralarında 0-1 Karayolu Ünalan Mahallesi dönüşünde bariyerlere çarptı. Savrulan motosiklet daha sonra Nusret Aktan’ın kullandığı taksiye çarparak devrildi. Onur Bayraktar, parçalanan motosikletten düşerek bir süre sürüklendi. Oyuncuya ilk yardıma giden taksici polis ve sağlık ekiplerine kazayı haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde, başından yaralanan Bayraktar’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

İfadesi için gözaltına alınan taksici Nusret Aktan, motosikletin çok hızlı olduğunu söyleyerek, “Önce kaldırama çarptı. En az 150-160 kilometre hızı vardı. Kaldırıma çarptıktan sonra önüme düştü. Yapacak bir şeyim yoktu. Başında kask vardı ama o da kurtarmadı” diye konuştu.

OYUNCU ARKADAŞLARI HASTANEYE KOŞTU

Bayraktar’ın cesedi incelemelerin ardından Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayı duyan arkadaşları hastaneye koştu. Oyuncunun ölüm haberini alan arkadaşları gözyaşlarına boğuldu.

TURNEYE BİLE MOTOSİKLETLE GİDERDİ

Ölüm haberini alınca hastaneye gelen ‘Leyla’nın Evi’ adlı oyunun yönetmeni Nedim Saban, Onur Bayraktar’ın tam bir motosiklet tutkunu olduğunu söyledi. Oyuncunun İstanbul dışındaki turnelere bile motosikleti ile gittiğini belirten Saban, “Çok çalışkan bir arkadaşımızdı. Motosikletten hiç vazgeçmezdi. Ancak arkadaşlarına bir iki güne kadar bir otomobil alacağını söylemiş. Malasef otomobil alamadan onu motosiklet kazasında kaybettik” dedi.

Saban, oyun çıkışı, oyuncu arkadaşı Ethen Mulinaz’ın Bayraktar’a, “Evin uzak, hava yağışlı. Benim arabamla git” dediğini ancak onun bunu kabul etmediğini de söyledi.

Öte yandan Onur Bayraktar’ın bir ay önce motosikleti ile aşırı hız yaptığı gerekçesiyle trafik cezası yediği de ortaya çıktı.

SANKİ ÖLÜMÜNÜ HİSSETMİŞ

İnternetteki bir paylaşım sitesinde Bayraktar’ın Twitter’a yazdığı mesajlarla sanki ölümünü önceden hissettiği de ileri sürüldü.

20 Kasım’da “Bir trafik kazası sonucu ölmek. Pardon kaza oldu” yazan Bayraktar 23 Kasım’da da “Hadi uyuyalım artık. Söz yarın uyanırız yine” ve “Yarın uyanırız diye bile söz verme. Gün gelir kalkamaz halde uyanamaz bedenin” notunu düşmüştü.

ORTAKÖY CAMİİ’NDEN UĞURLANACAK

31 yaşında hayata veda eden Onur Bayraktar için yarın saat 10:30’da Akatlar Kültür Merkezi’nde bir anma töreni düzenlernecek. Genç oyuncunun cenazesi Ortaköy Camii’ndeki öğle namazını müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra topraga verilecek.

Onur Bayraktar’ın rol aldığı Leyla’nın Evi adlı oyun bugün ve yarın perde açmayacak. Oyunun yönetmeni Nedim Saban; Bayraktar’ın rolünü bir başka oyuncunun üstleneceğini söyleyerek “O kadar çok prova yaptık ki bütün kadro oyunu biliyor. Bayraktar’ın yerine başka bir aktör oynayacak. Şimdi buna bir formül bulmaya çalışıyoruz” dedi.

Türk pop müziğinin en yetenekli müzisyenlerinden biri olan Uzay Heparı da genç yaşında bir motosiklet kazası sonucu yaşama veda etmişti.

1980’lerin sonu ve 90’ların başında Sezen Aksu’yla birlikte çalışan, besteci ve aranjör olarak adını duyuran Heparı, modacı Zeynep Tunuslu’yla sürpriz bir şekilde evlendikten 1 yıl sonra 1994’te geçirdiği bir kaza sonucu hayata veda etti. 

Uzay Heparı, 20 Mayıs 1994’te motosikletiyle giderken Demet Akbağ’ın park halindeki aracına arkadan çarptı. Heparı bu kazada ağır yaralandı. 11 gün bitkisel hayatta kaldı. 31 Mayıs 1994’te saat 10:50’de son nefesini verdi. 1968 doğumlu olan uzay Heparı, hayata veda ettiğinde 26 yaşındaydı.

Hürriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.