‘Orhan Asena Tiyatro Festivali’ne Büyük İlgi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Devlet Tiyatrosunca (DDT) düzenlenen ‘Orhan Asena Yerli Oyunlar Tiyatro Festivali’ büyük ilgiyle izlenmeye devam ediyor. Festivaldeki tüm oyunların kapalı gişe oynadığı bildirildi.

DDT Müdürü Orkun Gülşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DDT’nin ev sahipliğinde, Diyarbakırlı oyun yazarı Orhan Asena anısına adanan ‘8. Orhan Asena Yerli Oyunlar Festivali’nin büyük coşkuyla devam ettiğini söyledi.

Festivalin 28 Ekimde Orhan Asena’nın yazdığı Tamer Levent’in yönettiği ‘Ölümü Yaşamak’ Oyunuyla başladığını anımsatan Gülşen, festival kapsamında şu ana kadar Ankara, İzmir, Van ve Sivas devlet tiyatrolarının seçkin eserlerinin tiyatroseverlerle buluştuğunu kaydetti.

Gülşen, bu akşam Trabzon Devlet Tiyatrosunun ‘İstibdat Kumpanyası’ oyunuyla festivale konuk olacağını belirterek, şöyle konuştu:

‘Festivalimiz çok yoğun ilgi gördü. Bu yıl festival için çok özel bir reklam ve tanıtım çalışması yapmamamıza rağmen Diyarbakırlı seyircilerimizin festivalimize gösterdiği ilgi bizi gerçekten doğru bir iş yaptığımız konusunda güçlendirdi. Salonun koridorlarına sandalye koyarak gelen her vatandaşı bir şekilde oyunlarımızı izlemek üzere tiyatromuzun kapılarını sonuna kadar açtık. Festivaldeki bütün oyunlar kapalı gişe oynamaktır. Seyircimizi çok özel, çok doğru ve güzel bir festival ile buluşturuyoruz. Tiyatromuza adını veren usta yazar Orhan Asena’yı saygı ve rahmet ile anmak istiyorum. Diyarbakır’ın bizlere Türk tiyatrosuna kazandırdığı en büyük değerlerden biri. Büyük bir kalem.’

Festival, İstanbul Devlet Tiyatrosunca Cezmi Ersöz’ün yazdığı, Serap Eyüboğlu’nun yönettiği, dekor, kostüm tasarımı Serpil Tezcan, ışık tasarımı, Ayhan Güldağları, müziği Vedat Sakman’a ait ‘Kendi Kendine Konuşmaktır Aşk’ oyunuyla devam edecek.

Kürşat Alnıaçık’ın rol aldığı, sevgililer gününde kız arkadaşını bekleyen bir adamın, gelmeyen sevgili ve gelmiş geçmiş tüm kadınlarla hesaplaşmaya varan bir sürecin konu edildiği oyun 11, 12 ve 13 Kasımda seyirciyle buluşacak.

Festival 14 Kasımda, DDT’nin, küçük seyircileri için İrfan Gürkan Çelebi’nin yazdığı, DDT Müdürü M. Orkun Gülşen’in yönettiği ‘Yaşlı Palyaço’yu buluşturmasıyla sona erecek. Uğur Çınar ile Özden Gököz’ün reji yardımcılığını yaptığı, dekoru Murat Gülmez’e, ışığı İzzetin Biçer’e ait oyunda Uğur Çınar, Murat Bölük, Sebahat Kızılkaya, Ercan Kılıçarslan, Faruk Acar ve Zehra Takmaz rol alıyor.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.