Oyuncu Misak Toros’a Veda

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Oyuncu Misak Toros, meslektaşları tarafından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.Misak Toros, Beyoğlu’ndaki Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin bulunduğu binada fenalaşarak hayatını kaybetmişti. Toros’un vefatı üzerine tiyatro ve dizi oyuncuları Taksim Ferhan Şensoy Tiyatrosu’nda bir araya geldi. Törene; Yasemin Yalçın, Ali Poyrazoğlu, Ali Sunal gibi çok sayıda tanınmış sanatçı katıldı. Program, saygı duruşuyla başladı. Daha sonra Misak Toros’un anlatan barkovizyon gösterimi yapıldı. Bu sırada salondaki sanatçılar gözyaşlarına hakim olamadı. Gitar dinletisinin ardından Misak Toros’un çiçeklerle sarılı tabutunun yanına gelen sevenleri, sırasıyla Toros’la yaşadıklarını anlattı.

Toros’un eşi Anta Toros, Misak’ın güzel yaşamayı ve insanlara saygılı olmayı öğütlediğini söyledi. Misak’ın tiyatroda, kuyumcuda ve aile içerisinde hocalık yaptığını aktaran Toros, onu hiç unutmayacağını belirtti. Orhan Alkaya, Misak Toros’un modern tiyatronun kurucularından olduğunu söyledi. Onun bir abi olduğunu aktaran Alkaya, ondan çok şey öğrendiğini belirtti. Konuşmaların ardından Toros’un tabutu sevenlerinin omzunda Kilise’ye taşındı. Burada yapılan törenin ardından Toros’un Beyoğlu Üç Horan Ermeni Kilisesi’nde sanatçılar bölümüne defnedileceği öğrenildi.

MİSAK TOROS KİMDİR?

1940 yılında dünyaya gelen Misak Toros, “Adanalı”, “Yasemince”, “Canını Sevdiğimin İstanbul’u”, “Aman Annem Duymasın”, “Selena”, “Mahallenin Muhtarları” gibi dizilerde rol aldı. “Nekrüt”, “Dünyayı Kurtaran Adamın Oğlu” gibi sinema filmleriyle kamera karşısına geçti. Hadi Çaman ve Müjdat Gezen Tiyatroları’nda da sahne alan usta oyuncu Misak Toros, son olarak Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde öğretmen olarak görev yapıyordu.

Star

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.