Pinokyo ile Hayata Merhaba

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sincan Belediye Tiyatrosu Perdelerini Açtı

Sincan Belediyesi Şehir Tiyatrosu, “Pinokyo ile Hayata Merhaba” adlı oyunuyla perdelerini açtı.

Sincan Belediyesi tarafından ilköğretim 1, 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik tiyatro gösterimleri başladı. Şehir tiyatrosunun 15 kişilik ekibi tarafından ‘Pinokyo ile Hayata Merhaba’ oyunu haftada 3 gün, her defasında 2 seans olarak Sincan Lale Kültür Merkezi’nde ilköğretim öğrencileriyle buluşmaya devam edecek. Her seansta 330 öğrencinin izlediği tiyatro gösterimi öncesinde Sincan Belediyesi diş hekimlerince 20 dakika boyunca diş sağlığı konusunda eğitici bilgiler de veriliyor.

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, belediye tarafından düzenlenen ücretsiz tiyatro ve sinema gösterimlerine katılımın yüksek olduğunu söyledi. Sincan’ın şehir merkezine uzaklığı göz önüne alındığında bu tür etkinliklere çocukların aileleriyle birlikte gitmesinin zaman ve masraf noktasında bir yük olduğunu vurgulayan Tuna, “İlköğretim öğrencilerimiz için düzenlenen bu tiyatro etkinliğiyle de ilçemizde tiyatro izlemeyen çocuğumuz kalmayacak.

Gerçekleştirdiğimiz bu faaliyetlerle halkımızın kendi ilçelerinde hiçbir ücret ödemeden aileleriyle birlikte kültürel etkinliklere katılmalarını da sağlamış oluyoruz. Ayrıca hafta sonları da yine ücretsiz olarak yetişkinler için de oyunlar sahneleniyor. Sosyal ve kültürel etkinliklere belediye olarak her zaman önem veriyoruz” dedi. Düzenlenen tiyatro gösterimini iki hafta içerisinde yaklaşık 2 bin öğrenci izledi. Önümüzdeki günlerde ilçedeki tüm ilköğretim okulu öğrencileri belirli bir program çerçevesinde oyunu izleyebilecek.

Beyaz Gazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.