‘Profesyonel’ Bir Oyun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘Yılın Yapımı’, ‘Yılın Çevirisi’ gibi birçok ödülün yanı sıra 2010 Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülüne layık görülen, ‘Profesyonel’ 8 Kasım Pazartesi akşamı ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sergilenecek.

Dünyaca ünlü Sırp yazar Duşan Kovacevic’in kaleme aldığı, Başar Savuncu ve Bilge Emin’in Türkçeleştirdiği, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini üstlendiği ‘Profesyonel’ adlı oyunda; 2010 Afife Tiyatro Ödülleri’nde ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülünü kazanan Bülent Emin Yarar’ın yanı sıra, Devlet Tiyatrosu’nun başarılı oyuncuları Yetkin Dikinciler, Gülen Çehreli, Cenap Oğuz rol alıyor.

Kara komedi türünün önemli bir örneği olan “Profesyonel”de; Duşan Kovaçevic, Yugoslavya’daki büyük dönüşümden önceki ve sonraki toplumsal-politik yaşamı, bir entelektüelin yaşamöyküsü içinde ironik bir üslupla anlatıyor. Oyun, 40 yaşlarında bir edebiyat adamının, bir sekreter ve bir gizli polisin sürprizlerle dolu soluk soluğa izlenecek hikâyesini konu alıyor.

Aldığı ödüllerle sezona damgasını vuran heyecanlı ve ironik tiyatro oyunu ‘Profesyonel’, 8 Kasım Pazartesi akşamı saat 20:30’da ENKA İbrahim Betil Oditoryumu’nda sanatseverlerle buluşacak.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.