Prova Salonu BBG Evine Döndü!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kültür Bakanlığı’na bağlı Devlet Halk Dansları Topluluğu’nda “gözetleme” skandalı yaşanıyor.

Yönetim tarafından dansçıların provalarını yaptıkları çalışma alanına kameraların yerleştirildiği ortaya çıkınca kurum karıştı.

İlginç olay Eylül ayında yaşandı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Devlet Halk Dansları Topluluğu Müdürlüğü’nün hem giriş ve çıkışlarında, hem de bina koridorlarında güvenlik kameraları bulunuyordu.

13 Eylül’de prova yapmak için salona giden dansçılar buraya yerleştirilmiş kameralar buldular.

Hem dinliyor hem kaydediyor

Birçok sanatçı kameraların kaldırılması için şikayette bulundu. Özellikle kadın dansçılar, “Çalışmalarda hareketler nedeniyle istenmeyen görüntüler ve durumlar da yaşayabiliyoruz. Bu görüntüler art niyetli kişilerin eline düşer ve internete sızarsa bunun sorumlusu kim olacak” diyerek tepki gösterdiler.

Yönetim ise gelen şikayetlere, “Burası umama açık alan. Hırsızlık olayları olduğu için kameraları koyduk. İnternet üzerinden ise izlenmesi çok zor çünkü sistemi kurmaları ve şifreye sahip olmaları gerekiyor” yanıtını verdi. “Kameralar ses de alabiliyor mu?” sorusunun yanıtı da “Evet alıyor” oldu.

Yönetimin salonda çalışanların özel konuşmalarını dinlemek için bu kameraları kurdurduğu dedikoduları da Toplulukta büyük huzursuzluk yarattı. Kültür Sanat Sen devreye girdi.

CNN Türk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.