Ritüel İzleyiciyle Buluşuyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatro Maan bünyesinde çalışmalarını sürdüren performans ekibi ”Kramp”ın ilk projesi olan ”Ritüel”, Maan Performans Sahnesi’nde izleyicileriyle buluşuyor.

Ritim, dans, müzik ve tiyatro tekniklerinin bir arada kullanılmasıyla görsel bir şova dönüşen oyunda, insanın doğumdan ölüme kadar tüm aşamaları, eğlenceli bir anlatımla sahneleniyor. İnsanın en basitinden en karmaşığına kadar yaptığı her eylemin bir ritüel olduğu düşüncesinden yola çıkarak tasarlanan şovda, sanatçılar, ziyaretçilerine oyunculukları ve ritim gösterileriyle sıra dışı bir sahne performansı sergiliyor.

Oyunu kurgulayan ve yöneten Murat Aygen, Shaolin rahiplerine kadar birçok farklı disiplinde eğitim aldığını belirterek, ”Tiyatro, müzik, konuşma terapisi, dans ve dövüş sporları gibi birçok alandaki tecrübemi aynı oyunda birleştirmek istiyordum. Yıllar önce yurt dışında izlediğim bir şov sonrasında bunu Anadolu renkleriyle nasıl birleştirebileceğimi düşündüm ve bugün Ritüel ile bunu başardım” dedi.

Hareket disiplini, sahne tasarımı, felsefe, kuantum olumlama, dans ve tiyatro gibi disiplinlerin önemli isimlerini bir araya getirip bir seçici kurul oluşturduklarını söyleyen Aygen, 200 kişi arasında yapılan üç aşamalı sınav sonrasında başarılı bulunan 20 kişi ile 7 aydır çalıştıklarını dile getirdi.

Oyuna gelenlerin görsel olarak şaşkınlık yaşayacaklarını dile getiren Aygen, ”Hiç beklemedikleri anda sahnede fark etmedikleri şeyler, enstrüman olarak karşılarına çıkacak. Oyun boyunca, kenarda duran bir sekreter masası birden bire bir müzik aletine dönüşecek. Duvarda asılı duran bir çerçevenin aslında bir çalgı olduğu sonradan anlaşılacak. Ses dalgaları, ateş ve su ile yaptığımız müziğin yanı sıra Latin müzikleriyle başlayıp göbek havası ile son bulan doğaçlama bölümünde seyircilerle birlikte göbek atacağız” dedi.

Aygen, izleyicilerin her oyunda farklı bir sürprizle karşılaşacağını belirterek, şunları söyledi:

”Her oyunda farklı bir konuk sanatçımız olacak. İzleyiciler, bir hafta Burhan Öçal’dan perküsyon şovu, başka bir hafta Sanem Demirkaya’dan dans gösterisi ve birçok şarkıcı ile de buluşma fırsatı bulacaklar. Türkiye’de ilk kez denenen bu şovun dünyada da temsilcisi çok az bulunuyor. Bu yüzden bu performansımızın çok değerli olduğuna inanıyorum. Şimdiden yurt dışı da dahil bi çok yerden gösteri teklifleri aldık. Ekibimiz yurt dışındaki ritim gruplarıyla bir araya gelip bazı gösteriler yapacak. Mehter takımı, askeri bando gibi gruplarla performanslar sergileyeceğiz. Körlerle birlikte gösteriler düzenleyeceğiz. Ritüel, üzerine yeni projeler eklenerek sürecek ve aslında hiç bitmeyecek.”

Kramp ekibi oyuncularından Sertaç Arı da oyunun hayatlarının bir parçası olduğunu ifade ederek, ”Bu oyunun artık hiç bitmeyeceğine inanıyorum. Odisyon sürecinden beri farklılığını gösteren bir ekip burası. İlk günlerimizde bir arada el bile çırpamayacak kadar ritim duygusundan uzaktık. Şimdi insanların karşısına çıkacağız. Eğlenmek isteyenler için bulunmaz bir şov hazırladık. Herkesin görmesi gereken bir gösteri olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ritüel her cuma ve cumartesi günü Maan Performans Sahnesi’nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Gerçek Gündem

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.