Tecavüz Sahnesi İçin Terapi Görmedik

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Beren Saat ve Engin Akyürek’in başrollerini paylaştığı “Fatmagül’ün Suçu Ne?”de Vural’ı canlandıran Buğra Gülsoy, tecavüz sahnesi için terapi gördükleri şeklinde çıkan haberleri yalanladı: “O sahneyi çekip depresyona girmedik. Hiçbirimiz oyuncu olarak terapi de görmedik. Ama karakterlerimizi psikologla çalıştık”

Son günlerde adını sıkça duyduğumuz Buğra Gülsoy; televizyonda, sinemada ve tiyatroda oyunculuğunu konuşturuyor ama gönlünde yönetmenlik yatıyor. Başarılı oyuncu, “Fatmagül’ün Suçu Ne?”de bir tecavüzcüyü oynamasına rağmen halktan iyi tepkiler aldığını söylüyor. Derviş Zaim’in “Gölgeler ve Suretler” filminde milliyetçi Ahmet karakterini canlandıran Gülsoy filmi için, “İzleyince tarafsız ve insanı anlatan evrensel bir film olduğunu göreceksiniz” diyor.

Sizi en son “Unutulmaz”da romantik Tolga olarak izledik ama kısa sürede karşımıza Fatmagül’ün tecavüzcüsü olarak çıktınız. Keskin bir geçiş olmadı mı?
(Gülüyor) Bir oyuncu için en güzel geçiş oldu aslında. Ben Tolga karakterine olan inancımı kaybetmiştim. O nedenle ayrılmak istedim. Amacım bu sezon tiyatro yapmaktı. Beş seri katilin aynı hücrede yaşamasını konu alan bir oyun yazdım, onu sahneye koyacaktım. Ancak diziden ayrıldıktan bir hafta sonra yapımcı Kerem Çatay ve yönetmen Hilal Saral benimle Vural karakteri için görüşmek istedi. 20 gün kafamı dinlemek için izin istedim. Döndüğümde de el sıkıştık.

İyi adam olarak tanınmışken bir tecavüzcüyü oynamak risk değil miydi?
Ben risk olarak görmedim ve izleyicinin tepkisi de benim haklı olduğumu gösterdi. Yeşil-çam’da bir oyuncu kötü karakter oynadıysa hep kötü oynarmış. Ama ben seyircinin algısının değiştiğim düşünüyorum. Beni sokakta tecavüzcü değil, oyuncu olarak görüyorlar.

Hiç mi kötü bir tepki almadınız?
Bir fotoğraf çekimi sırasında sarhoş bir adam, “Seni Abdullah Gül’e şikâyet edeceğim” dedi. Önce anlamadım, sonra öğrendim ki, Fatmagül’ü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün akrabası zannediyormuş. (Kahkahalar)

Tecavüz sahnesinde psikolojik destek aldığınız yazıldı. Doğru mu?
Bu sahneyi çekip depresyona girmedik. Yani hiçbirimiz oyuncu olarak terapi görmedik. Ancak karakterlerimizi psikologla çalıştık. Çünkü dizideki herkesin hayatı bir olayla kesişiyor ve bir anda her şey altüst oluyor. Bu kadar korkunç bir şey yapmış olsalar da hepsinin bir vicdanı var. Ben, “Hangi psikolojideki Vural böyle bir olay yapar ve sonrasında hayatı nereye gider?” diye psikologla çalıştım.

Yeni oyununda seri katil olacak
Oyuncu arkadaşları Serhat Teoman, Emre Erkan ve Fatih Sönmez’le Tiyatro Kutu’yu kuran Buğra Gülsoy, bu sezon için “Pragma” isimli bir oyun yazdığını ama dizinin yoğunluğu nedeniyle projeyi ertelemek zorunda kaldıklarını açıkladı: “Dünyanın en tanınmış ve en vahşi beş seri katilini aynı odada buluşturacak bir oyun yazdım. Kendim yöneteceğim. Ben de Ted Bundy karakteri ile sahneye çıkacağım. Ama projeyi bu sezon dizilerimizin yoğunluğu nedeniyle erteledik.”

‘Gölgeler ve Suretler evrensel bir film oldu’
“Gölgeler ve Suretler” filminde Ahmet karakterini canlandıran Buğra Gülsoy, her oyuncunun Derviş Zaim’le çalışmasını diliyor: “Ben Kıbrıs’ta on yıl yaşadım. Orada ‘Uluslararası Kıbrıs Kısa Film Festivali’ düzenlemiştim ve Derviş Zaim jüri üyemiz olmuştu. Ama benim organizatör olduğumu zannediyordu. Yıllar sonra bu film için buluştuk. Senaryoyu okumadan kabul ettim. Okuduğumdaysa hiç pişman olmadım. Evrensel bir film oldu. Oynadığım Ahmet karakteri de kendini kanıtlama çabasında. Onun değişimi kötü olayları beraberinde getiriyor. Kazanan milliyetçilik oluyor.”

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.