Tiyatro Biteatral “Medea” ile İzleyici Karşısında

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni bir oluşum olan Tiyatro BİTEATRAL ilk oyunları Euripides’in “Medea” oyunu ile seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. “Medea” 25 Kasım 2010 Perşembe günü Talimhane Sahnesi’nde prömiyerini gerçekleştirecek.
 
“Medea bir kahraman mı? Yoksa anti-kahraman mı? Nasıl düşünülürse düşünülsün… Güçlü bir intikam için güçlü bir aşk olması gerekir…”
 
Euripides’in “Medea” oyunu eski tragedyalar arasındaki en trajik eserdir. Sevdiği adamın peşinden, yurdunu, ailesini terk edip başka bir ülkeye gelmiş olan bir kadının, yıllar sonra kocasının kralın kızıyla evlenmek istemesine ve kral tarafından kovulmasına direnmesinin mitoslara dayalı trajik öyküsü tarihin en çarpıcı hikayelerinden olmaya devam ediyor. “Medea” onu ezmeye yok etmeye çalışanların karşısında dik durmaya çalışırken, kendi acısına kilitlenmiş olduğunu fark edemeyecek kadar da kendine odaklanır.  Ve çocukları ona yaşatılanlara karşılık düşmanlarından alacağı intikamda kullanılacaktır, Medea tarafından!..
 
Zurab Siharulidze tarafından yönetilen oyunda Ayşe Lebriz Berkem (Medea), Gizem Erdem, Damla Ekin Tokel, Berk Yaygın ve İlkay Zeynep Aknam ( müzisyen) rol alıyor. Medea prömiyerini 25 Kasım 2010 Perşembe günü saat: 20.30’da Talimhane Tiyatrosu’nda yapacak. Ardından 27 Kasım Cumartesi günü Ankara Tiyatro Festivali’nde oynayacak oyunun Aralık ayı takvimi ise şöyle:
 
Talimhane Tiyatrosu: 8 – 22 Aralık 2010, saat:20.30
oyunatölyesi: 27 Aralık 2010, saat: 20.30
Biletler: Tam: 25 TL, Öğrenci:15 TL
Rezervasyon ve bilgi için: 0212 287 38 93
 
Medea olsun, Kreon olsun, Iason olsun hepsinin -farklı kanallardan da olsa- sadece kendilerini düşünmüş olması, altının çizilmesi gereken önemli bir noktadır. İşte Tiyatro BİTEATRAL, Medea’nın öyküsünü bu noktadan yola çıkarak yorumluyor. Iason’un ve Kreon’un çıkarcı politikalarının ezdiği Medea gibi onurlu bir bireyin tutkusunu ve öfkesini -ki felakete ve korkunç bir tragedyaya dönüşür- tartışabilecek bir oyun kurmayı seçiyor: Ezici politikalar ile onurlu birey arasındaki çatışma!
 
Tiyatro BİTEATRAL’in “Medea”sı, oyunu bugüne yakınlaştırıyor ve güncelleştiriyor. Bu güncel yorum seyircinin bu anlaşılması zor “tutku”yu anlamasını kolaylaştırıyor. Çarpıcı ve alışılmadık bir Medea yorumu izlemeye hazır olun…

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.