Tiyatro Emekçisi Parkan Özturan Yardım Bekliyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şeker hastalığından sol bacağını kaybeden Türkiye tiyatrolarının ünlü oyuncusu ve yönetmeni Parkan Özturan’ın, tedavi için getirildiği Hamburg’da sağ bacağı da alındı.

Tiyatrocu arkadaşı Ferhan Şensoy, Köln Temaşa Tiyatrosu yöneticisi Meral Erçin ve Öger Türk Tur Genel Müdürü Selim Ataş’ın büyük desteği ile Hamburg’a getirilen Özturan, sigortası olmadığı için ancak El Ele Derneği Başkanı Diyap Gökduman’ın kefil olması üzerine St. Georg Hastanesi’nde tedaviye alındı. Doktorların “iki gün daha geç gelseydi hayatını kaybederdi” dediği Özturan’ın sağ bacağı da kesilmek zorunda kaldı.

Meral Erçin ve El Ele Derneği yöneticileri Diyap Gökduman ve Hacer Kurtoğlu düzenledikleri basın toplantısında tüm tiyatrocu ve tiyatroseverleri dayanışmaya çağırarak, “Hamburg’daki yedi tiyatro geliri Parkan Özturan’ın tedavisi için bağışlanmak üzere Almanya’nın çeşitli kentlerinde oyunlar oynamaya hazır. Yaşadıkları bölgelerde oyun organizesini üstlenecek kişi, dernek ve sivil toplum örgütleri bize başvurabilirler” dedi.

Maddi destekte bulunmak isteyenlerin El Ele Derneği, Stichwort: Hilfe für Parkan Özturan, Hamburger Sparkasse, BLZ: 200 505 50, Konto: 1226120713 hesabına yardım gönderebilecekleri ve geniş bilgi için 0178-9332452 (Meral Erçin) ve 0162-9475474 (Ali Akdemir) numaralarına başvurabilecekleri belirtildi.

Hürriyet



Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.