Tiyatro Severler Tralleis’e Yürüdü

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aydın Belediyesi ve Aydın Ticaret Odası’nın (AYTO) katkılarıyla 25 Kasım’dan bu yana devam eden “6. Aydın Tralleis Tiyatro ve Drama Günleri” kapsamında düzenlenen ‘Tralleis Yürüyüşü’ büyün bir katılımla gerçekleşti.

Aydın Belediyesi ve AYTO’nun katkılarıyla Aydın Amatör Tiyatrolar Birliği (ARKARYAY) tarafından bu yıl 6’ıncısı düzenlenen Aydın Tralleis Tiyatro ve Drama Günleri Kemer Meydanı ve Tralleis Antik Kenti’nde gerçekleşen etkinliklerle devam etti.

Farklı illerden gelen Sokak Tiyatrosu ekipleri, tiyatro grupları ve amatör tiyatrocuların katılımıyla Aydın’da devam eden ve büyük beğeni toplanan etkinliklerin dünkü bölümünde Kemer Meydanı’nda sahnelenen tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi büyük beğeni topladı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, AYTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Alp Alpargun, AYKARYAY Yönetim Kurulu Üyesi Sebahat Akıncıoğlu, AYTO yönetim ve meclis üyeleriyle çok sayıda vatandaşın izlediği gösterilerin sonunda sanatçılar büyük alkış aldı.

“AMATÖRLÜKTEN KURTULMALIYIZ”

Aydın Tralleis Tiyatro ve Drama Günleri’nin 2 yıldır AYTO’nun da katkılarıyla gerçekleşmekte olan bir etkinlik olduğuna işaret eden AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, defalarca bu etkinliğin daha çok tanıtılması tavsiyesinde bulunduğunu anımsatarak, “Buna rağmen hala bu işi amatörce götürmek istiyorlar. Hala hiç duyurusunu bile yapmak istemiyorlar. Ama artık birilerinin çıkıp benim gibi bağırması lazım. Bu gösteriler sonradan gelişen bir şey değil. Burada bir Sokak Tiyatrosu ve bir Orta Oyunu sergilendi. Bir bunları özledik, herkes bunları özlüyor. Bilmediğimiz için, gelmediğimiz için, görmediğimiz için bu değerlerimiz silinip gidiyor. Birileri buna hala amatörce yapmak istiyorlar ama bana kalırsa artık amatörlüğün dışına çıksınlar. AKKARYAY ve diğer tiyatro grupları bu işi biraz daha amatörlüğün dışına taşısın ve bunu bir duyuru haline getirelim. Bunu önümüzdeki yıl daha da değerlendirelim. Biz 2 yıldır katkı veriyoruz. Buradan herkesin olarak söz veriyorum; AYTO olarak önümüzdeki yıl bu yıl verdiğimiz desteğin 5 katını vermeği taahhüt ediyorum. Bu taahhüdüm etkinliğin amatör kalmaması yada amatörlüğün biraz daha dışına çıkılması şartıyla. Hiç duyu yapmadan, kimseyi çağırmayacağız, kim duyarsa gelsin demekle olmuyor. Bu güne kadar bu etkinliklere destek verenlere çok teşekkür ediyorum ama biraz daha ucundan tutalım lütfen” diye konuştu.

Kemer Meydanı’ndaki etkinliklerin ardından tiyatrocular ve etkinliğe katılan davetli ve vatandaşlar birlikte ‘Tralleis Yürüyüşü’nü gerçekleştirdi. Büyük bir katılımla gerçekleşen yürüyüşte zeytinliklerin arasından birkaç kilometre yürüyerek Tralleis Antik Kentine gelen kalabalık, burada Tralleis Kazı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rafet Dinç tarafından karşılandı. Kazıevi önünde kalabalığa Tralleis Antik Kenti ve Üçgözler hakkında bilgiler veren Dinç, daha sonra tiyatro severlerle birlikle antik kentini gezerek, ortaya çıkan eser ve kalıntıları tek tek yerinde tanıttı. Gezinin sonunda Tralleis Yürüyüşüne katılan kalabalık, Tralleis Antik Kenti ve Aydın’ın simgesi haline gelen Üzgözler’in önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYKARYAY olarak 6. Aydın Tralleis Tiyatro ve Drama Günleri’nde Aydınlıları tiyatro ile buluşturmaya devam ettiklerini belirten AYKARYAY Yönetim Kurulu Üyesi Sebahat Akıncıoğlu, “Sokak tiyatrosunda görev alan arkadaşlar geldikler, oyunlarını oynadılar. Tralleis Antik Kenti’ne sahip çıkmak içinde bir potansiyel oluşturma çalışıyoruz. AYKARYAY 6 yıldır bu etkinliği yapıyoruz. Tiyatronun sadece elit bir tabakanın elinde değil de; tabanın sahipleneceği, halkın sahipleneceği bir enstrüman şekline getirmek bizim hedefimiz. Para gibi bir kaygımız yok, gönüllüce çalışıyoruz. Bir sevgi ile bir aşk ile çalışıyoruz. İnsanların gelmelerini de istiyoruz. Bize destek olan kuruluşlara da teşekkür ediyoruz. Bize destek oldular, halk destek oldu. Bu anlamda da çok mutluyuz. Teşekkür ediyoruz, gayette güzel gidiyor” şeklinde konuştu.

Birincikuvvet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.