Tiyatro Ti’den “Ayışığı Tarifesi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kaçan kovalanır mı? Stratejiler işe yarar mı? İlk randevudan sonra kim aramalı? Tiyatro Tİ’den kahkaha dolu, Şenay Gürler, Faik Ergin ve Deniz Arcak’lı bir komedi…

”34’üne çeyrek kalmış bir kadın olarak yaşı ilerlemekte olan çoğu kadının yaptığı gibi, yegane problem bölgemle baş etmeye çalışıyorum işte… Kızlar: eğri oturup doğru konuşalım. Kadınların en büyük, en problemli bölgesinin adı nedir? Erkek. Zamanınız var mı? Size kendi öykümü anlatmak istiyorum. Dramatik bir öykü. Aşk, ihtiras, kıskançlıklar ve yanlış anlaşılmalarla dolu bir öykü. İçinde yalnızlık, arkadaşlık, cinsellik, ayrılmanın dört klasik evresi ve 83 adet tel toka olan bir öykü. Görüyorsunuz, dinlemeye değer. İster misiniz? O zaman geriye yaslanın.”

Oyunda 30’lu yaşlarını sürmekte olan baş karakter Oya Güzel (Şenay Gürler) bir mobilya şirketinin katalog fotoğrafçısıdır. Kalabalık bir kentte yalnız yaşamaktadır. Yalnız bir kadın olan Oya, umutsuz bir şekilde aşkı ararken beklenmedik bir şekilde Doktor Serhat Demir (Faik Ergin) ile tanışır. Oya ve Serhat arasında filizlenmeye başlayan aşka Oya’nın en yakın arkadaşı Jülide de (Deniz Arcak) tanıklık eder. Aşkın doğasındaki tüm gelgitler, çatışmalar, yanlış anlaşılmalar, hatta üçüncü kişilerin müdahaleleri ardarda yaşanırken kadın ve erkek arasında farklılıklar bir kez daha gözler önüne serilir. Gerçek aşkın peşindeki Oya’nın hayatının aşkı acaba Serhat mıdır?

Yönetmenliğini Hakan Pişkin’in, çevirisini ve dramaturjisini Turgay Doğan’ın yaptığı oyun, kadın erkek ilişkilerine kadın gözüyle bir bakış getirerek aşkı, aşkın yol açtığı karmaşayı eğlenceli bir dille anlatıyor.

‘Ayışığı Tarifesi’ her Çarşamba  Taksim Old City Comedy Club’da saat 21.00’de.

Ntvmsnbc

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.