Türk Çağdaş Dansının Belçika Çıkarması!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Aydın Teker, Mustafa Kaplan, Filiz Sızanlı ve Ayşe Orhon yeni koreografileriyle 2-3-4 Aralık 2010 tarihlerinde Belçika’nın Antwerp kentinde, Monty’de sahne alacaklar.

Aydın Teker, dört dansçı ile iki buçuk yıldır üstünde çalıştığı projesinin bir sunumuyla 2 Aralık 2010 günü saat 20:00’de olacak. Duvarda yürümek, duvardan kopmamak, dünya yaşamak için zor bir yere dönüştüğü için yeni çözümler bulmak zorunda olmak, dengeyi sağlamaya çalışmak üstüne kurulu çalışmada Irmak Altınbulak, Yeşim Coşkun, Bilge Sürmeli ve Oğuz Turgutgenç yer alıyor.

Aynı gece, Mayıs 2010’da Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde de gösterilen Hava adlı eseriyle Ayşe Orhon saat 21.00’de izlenebilecek. Safiye Ayla’nın Bayatî gazelinden esinlenilerek yaratılan Hava’da; şekiller sesini, sesler ise şeklini arıyor. 2009 yılında Berlin’deki Tanz im August Festivali’nde ilk gösterimi yapılan Hava’da Ayşe Orhon’a müzisyen Ahmet Altınel eşlik ediyor.

Mustafa Kaplan ve Filiz Sızanlı, uzun bir aradan sonra solo çalışmalara geri döndüler. iDANS Festivali kapsamında Ekim ayında İstanbullu seyirciyle buluşan İp (Mustafa Kaplan) ve Site (Filiz Sızanlı) 3 Aralık’ta saat 20:00‘den itibaren izlenebilecek. İp’te içinde yaşadığı şehirle olan ilişkisi üzerinden bir araştırma yapan Kaplan’ın anahtar kelimelerinden biri de “çeviri” olmuş. Sızanlı ise Site adlı eserinde aldığı mimarlık eğitiminden de esinle bir şehrin mimarisinin kişi üzerindeki etkisini, gücünü, ne kadar misafirperver olduğunu sorguluyor.

Ayşe Orhon’un yedi sanatçıyla birlikte çalışmalarından doğan ÇOK, dünya prömiyerini 4 Aralık’ta saat 20.00’de gerçekleştirecek. Orhon’un Ayrin Ersöz, Devrim Kadirbeyoğlu, Emre Olcay, Filiz Sızanlı, Oda Projesi, Özlem Alkış ve Serap Meriç ile ortak çalışmalarından doğan eserde “bir beden kaç farklı bedene bürünebilir?” sorusu, “kişi bilinçli bir şekilde kaç bedeni ziyaret edebilir?” sorusuna dönüşüyor.

Antwerp’te 1-9 Aralık arasında altıncısı gerçekleşecek olan 0090 Sanat Festivali kapsamında gerçekleşecek gösterilerle ilgili daha fazla bilgiye www.0090.be sitesinden ulaşılabilir.

İletişim için:

Yelin Bilgin

yelinb@gmail.com

0533 3385977

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.