Üstat Harpagon’a Saygı ve Destek Gecesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda (İDT) bu hafta başlayan, Devlet Tiyatrosu sanatçısı Civan Canova’nın yazdığı “Üstat Harpagon’a Saygı ve Destek Gecesi” adlı oyunu İDT’nin önemli oyuncularından Levent Öktem sahneye koydu.

Oyunda, hayali bir tiyatro kumpanyasının bir asrı geride bırakmış düşkün elemanları, ünlü aktör eskisi arkadaşlarına bir destek gecesi düzenlerler. Uzun bir gece boyunca kendilerini, çatışmalarını, hırslarını, bir asır boyunca yitirdiklerini ve kazandıklarını sorgulayan oyuncu eskilerini; Seda Yıldız, Şebnem Dilligil, Özden Çiftçi, Zühtü Erkan, Şahin Çelik, Umut Demirdelen, Selin Altay, Ümit Bülent Dinçer başarıyla canlandırıyor.

Behlüldane Tor’un dekoru, Medine Yavuz’un kostümleri, Önder Işık‘ın ışık tasarımı ve Şafak Eruyar’ın dramaturgisiyle sahnelenen oyunda tiyatro dünyasının dünden bugüne aslında çok da değişmeyen iç yüzü seyirciyle paylaşılıyor. Şahin Çelik’in usta oyunculuğunda ifadesini bulan çelişik duygu ve davranışların bir oyunda ele alınması ve bunu Civan Canova gibi gözünü tiyatroda açmış bir sanatçının yazması “Üstat Harpagon’a Saygı ve Destek Gecesi”ni seyirciler kadar sanatçıların da izlemesini anlamlı kılıyor.

Oyun, 1-5 Aralık tarihleri arasında Şişli Cevahir 1 Sahnesi’nde sahnelenecek.

Cumhuriyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.