Yenilenen Royal Shakespeare Tiyatrosu Açılıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ünlü İngiliz şair ve yazar Shakespeare’in doğum yerinde bulunan Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu (Royal Shakespeare Theatre) 112 milyon sterlinlik yenileme çalışmalarının ardından yeniden Shakespeare-severlerle buluşuyor.

Royal Shakespeare Company’nin 50. yıldönümü sezonuna denk getirilen ve toplam maliyeti 112 milyon poundu geçen RST yenileme çalışmaları hemen hemen tamamlandı. İç mimarisi büyük ölçüde yenilenen ve hemen yanıbaşındaki kardeş Swan Theatre ile fiziki bağlantısı sağlanan Royal Shakespeare Theatre yaklaşık 1,040 kişilik seyirci kapasitesi ile yeni sezonda kapılarını Shakespeare’in oyunlarıyla seyircilere açacak.

Shakespeare’in doğum yeri Stratford-upon-Avon’da bulunan Royal Shakespeare Company ve Royal Shakespeare Theatre, yeni sezonda Machbet’ten Hamlet’e, Kral Lear’den Romeo ve Juliet’e kadar birçok oyunu sahneye koyacak ve İngiliz tiyatro dünyasının ünlüleri bu eserlerde rol alacak. RST’nin yeni yüzünün tanıtımı nedeniyle bir konuşma yapan RSC başkanı Sir Christopher Bland, Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu yeni binasının Shakespeare ve doğum yerine layık olduğu tiyatroyu verdiğini söyledi.

RST artistik direktörü Michael Boyd ve RST baş yöneticisi Vikki Heywood da yapılan çalışmalar ve yeni sezon hakkında bilgi verdi. Boyd ve Heywood’un açıklamalarına göre, Kraliyet Shakespeare Tiyatrosu Kasım ayından itibaren halk ziyaretlerine ve özel sergilere açık olacak. Şubat 2011 ilk deneme oyunları sahneye konulacak. Mart ayından itibaren ise 50. yıldönümü sezonu kapılarını resmen Shakespeare-severlere açacak.

Londravizyon

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.