1.Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Kapanış Töreni Yapıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali Kapanış Töreni Yapıldı

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından “2010 Okullarda” projesi kapsamında Türkiye’de ilk kez düzenlenen “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin kapanış töreni, Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu’nun katılımıyla 23 Aralık Perşembe günü gerçekleşti. 25 Aralık tarihine kadar devam edecek Bienal, rekor bir katılımla 65 bin izleyici ile buluştu.

25 Kasım tarihinde başlayan ve 25 Aralık tarihinde son bulacak olan, “Değişiyorum Farkında mısın?“ konseptiyle “DEĞİŞİM” temasını işleyen Bienale çocuklar ve gençler; resim, heykel, seramik, fotoğraf, düzenleme, video, müzik ve sahne performansları ile katıldı. Gazi Selçuk’un direktörlüğünü yaptığı Bienal; çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali etkinlikleri, Sanat Limanı ( Antrepo 5 ), Söğütlüçeşme Tren İstasyonu, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bienalde İstanbul’un 39 ilçesinde bulunan 2.500 okuldan 5000 öğrenci çalışmalarıyla yer aldı. Bienale ayrıca, Anadolu’daki öğrenciler de TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) aracılığıyla katıldı.

Dünyada birkaç ülkede yapılan, Türkiye’nin ise bu alandaki ilk Bienali olma özelliğini taşıyan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin küratörlüğünü alanında uzman sanatçı ve eğitmenler, Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Gazi Selçuk, Özcan Yurdalan ve Esra Çelikkanat yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu Bienalin kapanış töreni sırasında, burada gördüğüm eserler çocukların yaratıcılıklarının hangi boyutlara ulaşabileceğinin en önemli kanıtı şeklinde konuştu. Sanat eğitiminin küçük yaşlarda verilmesinin sadece çocuğun gelişimi açısından değil, bir ülkenin geleceği açısından da ne kadar önemli olduğunu vurgulayan Nimet çubukçu, okullarda sanat eğitiminin daha ciddi boyutlarda verilmesi gerektiğinin öneminin altını çizdi. Ajansın İstanbul’da ki okulların altyapısına olan katkılar ve öğretmen eğitimi konusunda verdiği destekten dolayı duyduğu memnuniyetti ifade eden Nimet Çubukçu ayrıca, Dünyada sadece birkaç ülkede yapılan ve Türkiye’de de ilk kez gerçekleştirilen, çocuklara sanat çalışmalarını sergileyebilecekleri bir platform yaratan Bienalin ülkemiz açısından büyük bir adım olduğunun da altını çizdi. Sanatla iç içe yetişen bir nesile sahip ülkelerin, her zaman bir adım önde olacağını vurgulayan Nimet Çubukçu, Bienale emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç ise, yaptığı konuşmada çocuklara yaratıcılıklarını sergileyebilecekleri bir sanat platformu kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Şekip Avdagiç yaptığı konuşmada düşüncelerini; “En başından beri kültür sanat çalışmalarının temellerinin daha çocuk yaşlarda atılmasının ne kadar önemli olduğunu söyledik. Etrafımıza baktığımızda yapılan tüm çalışmaların yetişkinlere hitap ettiğini, okullardaki faaliyetlerin de yetersiz kaldığını gördüğümüzün altını çizdik. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak bu yola çıktığımızda en büyük hedeflerimizden biri de çocuklarımızı sanatla buluşturmaktı. Dünyada sadece birkaç ülkede benzerlerini görebileceğiniz Türkiye’nin ilk çocuk sanat Bienali bu yüzden çok önemliydi. Çocuklarımıza sanat dolu günler yaşattığımız, onların hayatlarının ileriki dönemleri için farklı bakış açıları sağladığımız için hem mutluluk, hem de onur duyuyoruz” şeklinde dile getirdi.

Beyoğlu’ndan Tuzla’ya, Kadıköy’den Sultanbeyli’ye her yerden, her çevreden genç ve çocuğun katıldığı Bienalde, plastik sanatlar disiplinlerinin güncel sanat uygulama ve düzenlemeleriyle sanatçı sunumu, performans, video gösterimi, panel, söyleşi gibi etkinlikler yer aldı.

Birçok performansın gerçekleştiği Bienal ayrıca, kurulan atölyelerle çocukların ve gençlerin sanat üretiminde bulunacağı multidisipliner atölye çalışmaları ile de zenginleşti.

İstanbul2010

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.