‘2010 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü’

Pinterest LinkedIn Tumblr +

‘2010 Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü’ törenle sahiplerine verildi. Yaşama 2004 yılında 25 yaşında veda eden tiyatro Oyuncusu Arda Kanpolat anısına verilen ödülü, Oyuncular Gonca Yalçın ve Ömer Eryiğit paylaştı.

Akün Sahnesi’nde gerçekleştirilen ödül törenine, Kanpolat ailesi, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, çok sayıda sanatçı ve izleyici katıldı.

Prof. Dr. Sevda Şener, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Doç. Dr. Lemi Bilgin, Akif Yeşilkaya, Prof. Dr. Ayfer Kanpolat ve Prof. Dr. Yücel Kanpolat’tan oluşan jüri adına törende konuşan Prof. Dr. Şener, ‘Biz bu sahnede altı yıl önce Arda’yı Hamlet rolünde izlemiştik. Eminim ki o da bizi bir yerlerden izliyordur’ dedi. Şener, Kanpolat ailesine Türk tiyatrosunun gelişimine katkılarından dolayı teşekkür etti.

Daha sonra Ankara Devlet Tiyatrosunun ‘Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun’ Oyunundaki performansıyla Gonca Yalçın ile ‘Suerte’ adlı Oyundaki yorumu ile Ömer Eryiğit’e, Kanpolat ailesi tarafından verilen 5 bin Dolar karşılığındaki Türk lirası ile ‘Arda Kanpolat Oyunculuk belgesi’ verildi.

Törenin ardından Rüştü Asyalı’nın yönettiği ve oynadığı ‘Nazım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaralarından Onbir Tablo’ Oyununun gösterimine geçildi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.