7. Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali’ne Başvurular Başladı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sevgili Meslektaşlar,

Ordu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivalinin yedinci Ordu Belediyesi ve TOBAV işbirliği ile 14 – 21 Haziran 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Sanatın, demokrasinin en güçlü silahlarından biri olduğu inancıyla TOBAV, Ordu Uluslararası Çocuk Tiyatroları ve Gençlik Festivalinin yedincisinde tiyatronun işlevine inananlarla birlikte daha geniş platformlara ulaşmayı hedeflemektedir.

Sanata büyük önem veren bir belediyeye sahip olan Ordu şehri, 46 yıldır aralıksız perde açan Ordu Belediyesi Karadeniz Tiyatrosuyla (OBKT) ile haklı bir gururu yaşamaktadır. Tiyatroya olan ilgisini her fırsatta kanıtlayan insanlarıyla birlikte Ordu şehri bir kültür merkezi ve bir kapalı tiyatro salonunun yanı sıra, sokaklarını, alanlarını ve parklarını da tiyatro etkinliklerine açan, sanatla yaşayan bir kenttir.

Bizler, tiyatronun uluslararası sınırları kaldıracağına ve değişik kültürlerden insanların arasında olumlu ilişkiler kuracağına inanıyoruz. Festivalimizin en temel amaçlarından biri de, değişik sosyal ve kültürel bakış açılarına sahip “genç” insanlar arasında bilgi ve deneyim alışverişini sağlamaktır. O yüzden festivalimiz sokak tiyatrosu, alternatif mekan, karagöz ve kukla tiyatrosu gibi farklı türlere her zaman açıktır.

Festivale katılmak istiyorsanız, ekteki başvuru formunu doldurarak oyunun CD, fotoğraf ve broşürleriyle birlikte TOBAV Genel Merkezine başvurmanız rica olunur. Oyun seçimi TOBAV ve Ordu Belediyesince oluşturulan jüri tarafından yapılacaktır.

Festivale katılacak grupların katılımcı sayılarının (teknik personel) dahil en fazla 15 (onbeş) kişi olması öngörülmektedir.

Konaklama ve yemek giderlerinin festival komitesince karşılanacağı Festivalimizde grupların Ordu’ya ulaşımı  kendileri tarafından sağlanacaktır.

1 Mart 2011 son başvuru tarihidir.

Ordu’da buluşmak dileğimizle…

Saygılar,

TAMER LEVENT

GENEL BAŞKAN

Ayrıntılı başvuru formunu aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

TOBAV

Paylaş.

Yanıtla