Aziz Nesin’in Doğum Gününde Nesin Vakfı’na Destek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aziz Nesin’in 95. doğum günü Nesin Vakfı’nın düzenlediği bir yemekle kutlandı.

Sevenleri Aziz Nesin’i , 95. doğum gününde de yalnız bırakmadı. Nesin Vakfı tarafından Armada Otel’de düzenlenen yemeğe Türkiye Komünist Partisi de protokol düzeyinde katıldı.

Geliri Nesin Vakfı’na bağışlanarak, vakıftaki kimsesiz çocuklar için kullanılacak olan yemeğe katılanlar arasında Esin Avşar, Turgay Fişekçi, Yusuf Ziya Bahadınlı, Orhan Aydın, Fahri Aral, Cengiz Kılçer, Cansu Fırıncı ve Fikret Dikmen gibi sanatçılar da vardı.

Aziz Nesin’in oğlu Ali Nesin, yaptığı konuşmada “Babamın doğum gününü her sene kutlayacağız, 100 yaşında da kutlayacağız. Çünkü o hep yaşıyor” dedi. Nesin Vakfı’na ait Şirince Matematik Köyü ile ilgili bilgi veren Nesin, sözü vakfın başkanı Süleyman Cihangiroğlu’na bıraktı. Kendisi de vakıfta yetişen çocuklardan olan Cihangiroğlu, vakfın çalışmaları ve önümüzdeki döneme dair hedefleri ile ilgili bilgi verdi. Cihangiroğlu, konuşmasında vakfın bir tiyatro salonu bulunduğunu ancak yaşanan sel felaketiyle birlikte bu salonun kullanılmaz hale geldiğini de belirtti. Bunun üzerine tiyatro sanatçısı Orhan Aydın kürsüye gelerek kendisi ve meslektaşları adına bu salonu yeniden kullanıma açmak üzere harekete geçmeye söz verdi.

Programda vakıf üyelerinin Aziz Nesin’le ilgili anılarına da yer verildi.

Güvenç Darüstün’ün şarkılarıyla, Beyhan Öztürk kemanıyla, Aslıhan Parlak da çellosuyla renklendirdiği geceye Vedat Özdemiroğlu da yaptığı küçük stand-up gösterisiyle neşe kattı.

Solhaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.