Bodrum’da Karnaval Havası Esecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bodrum Dans Kulübü tarafından 29 Nisan-1 Mayıs 2011 tarihleri arasında düzenlenecek dans festivaline 10 ülkeden 700 profesyonel dansçı katılacak. 3 bin yıllık Bodrum Antik Tiyatro’da düzenlenecek ve 60 gösterinin yapılacağı festivalde, dansçılar Bodrum sokaklarına inerek gösterilerini sürdürecek. Sokaklardaki dans gösterilerine yerli ve yabancı turistler de eşlik edecek.

Bodrum Dans Kulübü üyesi Fatih Özvezneci, festivalin kendilerinin üye olduğu International Dance Councill (Uluslararası Dans Konseyi) ve Guinness üyeleri tarafından izleneceğini belirterk, ‘En çok dansçı ve katılımcının’ değerlendirildiği Dünya Dans Rekoru’nu 2012’de kırmak için hazırlık yaptıklarını söyledi. Özvezneci, şöyle konuştu:
‘Nisan ayının sonunda yapacağımız festival şimdiden Avrupa’da düzenlenen en büyük dans festivalleri arasında yerini almayı başardı. Amacımız turizm kentinde 2012 yılında en yüksek katılım ile Dünya Dans Rekoru’nu elimize geçirmek. Bu yıl ilk rekor denemesi Rusya’nın Moskova kentinde yapılacak. Guinness yetkilileri, bizim etkinliğimizi de izleyerek, gelecek yıl için onay verecekler.’

Özvezneci, ayrıca festivalin turizm sezonu öncesinde ilçede bir karnaval havası estireceğini belirtti.

Yaşar Anter

DHA

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.