‘Büyük İkramiye’de Sürpriz İsim!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tiyatrokare’den yepyeni bir oyun…

Fransa sahnelerinde yıllarca kapalı gişe oynayan Jean Marie Chevret tarafından yazılan ‘Büyük İkramiye’ adlı oyun Tiyatrokare tarafından sahneleniyor. 6 Ocak’ta yapılacak prömiyerle tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunun en büyük sürprizi ise, TV Starı ve başarılı TV programcısı Armağan Çağlayan.

Tiyatrokare’nin yeni oyunu ‘Büyük İkramiye’ adlı komedide mazbut bir aileye büyük ikramiye çıkmasının ardından sınıf atlama telaşları ve bu uğurda gözlerini karartmaları anlatılıyor. Oyunda, sosyeteye girmek için kuralları öğrenmek isteyen aile, çareyi bir televizyon sunucusunu kaçırmakta buluyor.

‘EN ZORU KENDİN OLMAKMIŞ’

Jean Marie Chevret’in yazdığı, Nedim Saban tarafından Türkçe’ye ve Türkiye’ye uyarlanan oyun için, başrol oyuncusu Metin Serezli’nin oyunu okuması üzerine rol teklif edilen Armağan Çağlayan, oyuna dahil olup hikayesini esprili bir dille anlatıyor:

“‘Yapabilir miyim?’ soruma ‘Kendini oynayacaksın’ diye cevap veren Serezli’ye ‘Evet’ dedim ama bunun Türkiye’de bir ilk olduğunu ve aslında tiyatroda en zor işin kendini oynamak olduğunu bana sonradan söylediler. Yani beni kandırdılar ama ben, rolümün hakkını verebilmek için aylardır gece gündüz prova yapıyorum. Hayatta kendin olmak, samimi olmanın ne zor olduğunu bilirdim, sahnede daha da fenaymış! Umarım bu sıcak oyunda seyirciyle buluşmam güzel geçer.”

İlk kez bir tiyatro oyunuyla sahneye çıkacak olan Armağan Çağlayan, tıpkı Fransa’daki orijinal versiyonda olduğu gibi TV Starı ve başarılı bir TV programcısını canlandıracak.
Sıcak aile ilişkileri ortamında ‘şans ve umut’ olgularıyla değişen yaşamları mizahi bir dille sergileyen oyunda Armağan Çağlayan, ‘Büyük İkramiye’yi kazanan yeni zengin ailenin kızlarını cemiyet hayatının ve medyanın acımasızlığı karşısında yetiştirme ve hazırlama rolünü üsleniyor.

GÜLÜNÇ OLAYLAR DİZİSİ

Son yılların en büyük rüyasının gerçekleşirken beraberinde getirdiği hırslar ve gülünç olaylar dizisini anlatan ‘Büyük İkramiye’de rolleri, usta tiyatro sanatçısı Metin Serezli, TV Starı ve başarılı TV programcısı Armağan Çağlayan, tiyatro ve televizyon dünyasının önemli kadın yüzü Suzan Aksoy, ‘Aşk-ı Memnu’ dizisinden de tanınan genç oyuncu Pelin Ermiş ve en son Zeki-Metin’le Kabare Atölyesi skeçlerindeki yeteneğiyle adından söz ettiren genç yetenek Yılmaz Sütçü paylaşıyor.

Oyunun dekorları kuruluşundan bu yana İzmit Şehir Tiyatrosu’na destek vermiş ve ödüllü tasarımlarıyla dikkat çekmiş tasarımcı Efter Tunç’a, kostümleri İstanbul Devlet Tiyatrosu oyunlarında adından başarıyla söz ettiren Gülhan Kırçova’ya, dansları ise başarılı koreograf Noyan Dulek’e ait.

‘Büyük İkramiye’ ile ilgili geniş bilgiye www.tiyatrokare.com.tr adresinden ulaşılabilir. Oyunun biletleri Biletix’te.

OYUN PROGRAMI

6 Ocak Perşembe

20:30 Profilo Kültür Merkezi

8 Ocak C.tesi

15:30 Profilo Kültür Merkezi

9 Ocak Pazar

19:00 Profilo Kültür Merkezi

12 Ocak Çarşamba

20:30 Ataköy Yunus Emre Kültür Merkezi

13 Ocak Perşembe

20:30 Profilo Kültür Merkezi

15 Ocak C.tesi

15:30 Profilo Kültür Merkez

16 Ocak Pazar

19:00 Profilo Kültür Merkez

20 Ocak Perşembe

20:30 Profilo Kültür Merkezi

22 Ocak C.tesi

İzmir Adnan Saygun

23 Ocak Pazar

İzmir Adnan Saygun

27 Ocak Perşembe

20:30 Profilo Kültür Merkezi

28 Ocak Cuma

20:30 Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

29 Ocak C.tesi

17:00 – 20:30 Kadiköy Halk Eğitim Merkezi

30 Ocak Pazar

19:00 Profilo Kültür Merkezi

Habertürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.