İBBŞT’de Karagöz Balıkçı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hacivat, işsiz Karagöz’e balık tutması aklını verir. Kendi yaptığı sandalla denize açılan Karagöz, türlü deniz canlıları ile karşılaşır. Bu karşılaşmaların gölge perdesinde eğlenceli ve fantastik bir şekilde anlatıldığı “Karagöz Balıkçı”, Geleneksel Karagöz’ün klasik oyunlarından biri olan “Balık” oyunu temel alınarak; dildeki komiğin görsel karşılıklarıyla yeniden yazıldı. “Karagöz Balıkçı”, 7’den 77’ye tüm izleyicileri kendi öz tiyatromuzun temeli ile tanıştırmak için yola çıkıyor.

Kağıthane Küçükkemal Sahnesi

23 Aralık Perşembe 10.30-13.30

24 Aralık Cuma 10.30-13.30

30 Aralık Perşembe 10.30-13.30


YAZAN: ÖZGÜR ATKIN / CEREN HACIMURATOĞLU

YÖNETEN: ÖZGÜR ATKIN

GÖLGE TASVİR TASARIM VE YAPIM:ÖZGÜR ATKIN / ZEYNEP GÖKTAY DİLBAZ / UĞUR DİLBAZ / B. ÇAĞATAY ÇAKIROĞLU

DRAMATURG: SİNEM ÖZLEK

PROJE DANIŞMANI: ERGÜN IŞILDAR

OYNAYANLAR: ÖZGÜR ATKIN, UĞUR DİLBAZ, CAN ALİBEYOĞLU

YÖNETMEN YARDIMCISI:ZEYNEP GÖKTAY DİLBAZ

ASİSTAN: CAN ALİBEYOĞLU

MÜZİK VE ŞARKI SÖZÜ: USKAN ÇELEBİ

KOSTÜM ve DEKOR REALİZASYON: ONUR UĞURLU

IŞIK UYGULAMA: ALİ BİRİNCİ

EFEKT UYGULAMA: HARUN ÖZDAMAR

SAHNE TEKNİSYENLERİ: CENGİZ DİLMEN / KADİR TOKAT

AKSESUAR SORUMLUSU: MEHMET ERGÜL

SAHNE TERZİSİ: UĞUR EŞİM

FOTOĞRAFLAR: AHMET ÇELİKBAŞ

ÇOCUK TİYATROLARIMIZDA GÖLGE OYUNU

Geleneksel Türk Tiyatromuzun bir kolu olan, Karagöz’ü hatırlayıp çocuk seyircilerimize oynatmak için oyun dağarcığına alanları ve uygulayanları kutlamak gerek.
Aslında Karagöz’ün izlenme yaşı yoktur. 7-77’ye her yaşa hitap eder. Bir ibret perdesidir, güldürürken eğitir, düşündürür, mutlaka bir mesajı, bir öğretisi vardır. Bu sevimli ikili – Karagöz ve Hacivat- eğlenceli ve faydalıyı bir arada sunar. Yalnız Karagöz ve Hacivat mı? Tabi ki değil, bir sürü yan tipleri vardır hayal perdesini zenginleştiren, müziği vardır, üç boyutlu olmasa da dekoru vardır.
Ben 60 yıl önce Karagöz’ü, İbiş’li Kukla’yı seyrederek gönül vermiştim tiyatroya. Karagöz, halk sağduyusunun ve mizahının en ince örneklerini vermiştir asırla boyu. Çok değerli halk bilimcisi tiyatro yazarı, halkevlerinin en büyük destekçisi rahmetli Prof. İsmail Hakkı Baltacıoğlu Eminönü Halkevi’nde bize derse geldiğinde “Karagöz, Türk’ten daha Türk’tür. Çünkü; Türk’ün değil Türk’lüğün mümessilidir” demişti.
Kolay gelsin genç meslektaşlarım! Karagöz’ü güncelleştirin, günümüze taşıyın. Karagöz astronotta olsun, gerekirse uçakta kullansın, deniz otobüsü de; hatta yamaç paraşütüyle adrenalin bile yükseltsin.
Alkışınız bol olsun, iyi seyirler minikler, ortancalar, büyükler.
Zihni Göktay
10.11.2010 – Feneryolu

Paylaş.

Yanıtla