Kesk, Öğrencilere Açılan Soruşturmaları Protesto Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Samsun Şubeler Platformu üyeleri, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) öğrencilere yönelik açılan soruşturmalara tepki gösterdi.

Mecidiye Çarşısı girişinde toplanan KESK Samsun Şubeler Platformu üyeleri adına konuşan Dönem Sözcüsü Süleyman Bal, OMÜ’de öğrencilere yönelik açılan 30’un üzerinde soruşturma bulunduğunu belirtti.

OMÜ’de kantinde tiyatro sahneledikleri ve gitar çaldıkları için öğrencilere soruşturmalar açıldığını söyleyen Bal, ‘OMÜ Rektörü Pro. Dr. Hüseyin Akan ve onun anlayışı üniversite kampüsünde gitar çalan öğrenciler için 2 dönem uzaklaştırma istemiyle soruşturma açtırabilmiştir. Anayasal hakları olan ifade özgürlüğü haklarını kullanıp, basın açıklaması yapan öğrenciler için birer dönem ve daha üstü ceza talebiyle soruşturma açmışlardır. Kantinde tiyatro oynadıkları için bir ya da iki dönem uzaklaştırma istemiyle soruşturma açılabilmiştir. Bu ve benzeri gerekçelerle bu dönem başından itibaren öğrenciler hakkında başlatılan 30’un üzerinde soruşturma vardır. Uydurma gerekçelerle açılan soruşturmaların geri alınmasını talep ediyor ve OMÜ yönetimini uyarıyoruz’ dedi.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.