Küllerinden Doğan TAL

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şehir Tiyatroları çatısı altında, çağdaş oyunculuk araştırmaları yapmak üzere 1988 yılında kurulan ve son dönemlerde çalışmalarına ara veren TAL (Tiyatro Araştırma Laboratuarı); bağımsız bir dernek yapısıyla yeniden kurumsallaşıyor. Kurucusu Beklan Algan’ın vefatından önce yeniden yapılanma sürecine başlayan TAL, Türk Tiyatrosu’nun geleceğe yönelik yaratıcı atılımlarına katkıda bulunma hedefiyle, çalışmalarını dernek tüzel kişiliğiyle sürdürecek.

TAL önceki yıllarda gerçekleştirdiği çağdaş tiyatro projeleri, eğitim çalışmaları, oyunculuk atölyeleri, çağdaş dans çalışmaları, Anadolu insanının kültürel kimliğinde oyun araştırmaları projelerini tekrar hayata geçiriyor. Ayrıca Baltacıoğlu ve  “Öz Tiyatro” projesi, çağdaş tiyatro sempozyumu, yaz tiyatro akademisi, kitap yayıncılığı, müfredat çalışmaları ve arşiv düzenlemeleriyle  de Türk tiyatrosuna yeni bir bakış açısı ve derinlik kazandırmayı hedefliyor.

Çağdaş Tiyatro Tiyatroseverlerle Buluşacak…

J. Paul Sartre’ın “Troyalı Kadınlar” adlı oyununu, Şubat ayında Ayla Algan rejisiyle gerçekleştirecek olan TAL; 1988 yılından beri farklı boyutlarda çalışmalarını sürdürdüğü Troya araştırmalarını, Anadolu kültürünün bir parçası olduğuna vurgu yapacak şekilde hazırlıyor.

TAL, ayrıca, Yaz Tiyatro Akademisi ile “Küreselleşme Süreci İçinde Troya” konusunu tartışmaya açacak. 1992’den beri Assos-Troya ekseninde çalışmalarını sürdüren TAL, Doğu-Batı çatışmasının ilk örneği olan Troya savaşını “medeniyetler çatışması” bağlamıyla ve kültürel-bilimsel anlamda ele alacak.

Beklan Algan ve Ayla Algan’ın 1960’lı yıllardan beri yaşadığı tiyatro serüvenini kapsamlı bir kitapta toplayacak olan TAL; Türk Tiyatro Yönetmenlerini de bir kitapta buluşturan bir çalışma daha yayınlayacak.

TAL Ocak ayından itibaren oyunculuk eğitim programını da  başlatıyor.

talistanbul@gmail.com

212 248 26 53

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.