Laz Marks Fıkra İçin Davalık Oldu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yazar Yılmaz Okumuş’un kaleme aldığı Karadeniz öykülerini politik bir dille kurgulayıp ‘Laz Marks’ tiplemesini canlandıran Haldun Açıksözlü, 15 Mayıs 2010’da Tunceli’de sahneye çıktı. Gösterisi sırasında Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve İbrahim Kaypakkaya’nın isimlerini anarak, “Bizim tarihimiz değil mi ulan… Gezmiş, Çayan, Kaypakkaya, hangi direnişin tarihini yazdılar. Diyarbakır zindanlarında mazlumların yaktığı ateş halen yanmıyor mu?” dedi. 

Rize’de anlattığı fıkra

 Bu ifadeler üzerine Açıksözlü’ye, ‘suçu ve suçluyu övdüğü’ iddiasıyla Tunceli Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Açıksözlü’nün daha önce açılan bir diğer davası da Rize’de görülüyor. Açıksözlü, geçen yıl Rize’de gerçekleştirdiği gösteride, kahramanının ‘Rizeli Recep Tayyip’ olduğunu söylediği bir fıkra anlattı. 

Kanıt polis kamerasında

Bu fıkranın anlatıldığı sırada, Açıksözlü’nün iddiasına göre bir polis, izinsiz şekilde gösterisini kamerayla çekiyordu. Hatta Açıksözlü, kürsüden, “Korkma uşağum, çok beğendiysen çek. Belki satıştan para kazanursun” diye laf attı. Daha sonra bu görüntülere dayanılarak, Haldun Açıksözlü hakkında ‘Başbakan’a hakaret’ suçlamasıyla Rize 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın ikinci duruşması, 11 Şubat 2011’de görülecek.

Radikal 

 

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.