Manisa Belediyesi’nden ‘Alevli’ Kahkaha

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Manisa Belediyesi, ünlü oyuncular Erkan Can ve Cem Davran’nın ‘Alevli Günler’ adlı tiyatro oyununu Manisalılarla buluşturdu.

Manisa Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Erkan Can ve Cem Davran’lı ‘Alevli Günler’ adlı tiyatro oyununa ev sahipliği yaptı. Oyunu Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, İl Jandarma Komutanı Albay Vural Erol, Belediye Başkan Yardımcıları Azmi Açıkdil, Nursel Ustamehmetoğlu, Sedat Cesurol, Funda Solak, Belediye Meclis üyeleri ve yüzlerce Manisalı tiyatro sever izledi. Irmak Bahçeci’nin yazdığı, Yıldıray Şahinler’in yönettiği ‘Alevli Günler’de Cem Davran, Erkan Can, Levent Üzümcü, Bahtiyar Engin ve Tuğçe Kıltaç rol aldı. Oyunda, Cem Davran, öldükten sonra yakılmayı vasiyet eden bir şaman profesörü canlandırırken, Erkan Can da pek çok farklı rolle izleyenlerin karşısına çıktı. Bazı vatandaşların ayakta izlemek zorunda kaldığı oyun, izleyenleri kahkahaya boğdu. Oyunu izlemek için tiyatroya gelen ancak yer bulamadığı için geri dönen vatandaşların olmasından üzüntü duyduğunu belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, oyunun Perşembe günü yeniden gösterime gireceğini söyledi. Oyuncuları tek tek kutlayan Başkan Ergün, içerisinde Manisa’yı tanıtıcı ürünlerin yer aldığı çantayı oyunculara hediye etti.

Oyunu ayakta izlemek zorunda kalan ve salona girmeden ayrılmak zorunda kalan vatandaşların olmasının üzüntü verici olmasının yanında sanatsal açıdan sevindirici olduğunu belirten Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın daha büyük bir salona olan ihtiyacının bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çekti. Manisa’ya büyük bir kongre merkezi yapılması için ön çalışma yaptıklarını dile getiren Başkan Ergün, “Manisa’nın büyük bir kongre merkezine ihtiyacı var. Bunun yapılması için çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Haber Oku

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.