Meddahlık Geleneği Yaşatılacak

Pinterest LinkedIn Tumblr +

UNESCO’nun, İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması temsili listesine kaydedilen meddahlık geleneğini tanıtmak ve yaşatılmasını sağlamak amacıyla yarın çalıştay düzenlenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO’nun 2003 yılında kabul ettiği ve Türkiye’nin 2006’da taraf olduğu Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi kapsamında temsili listeye kaydedilen meddahlık geleneği, ”Meddahlık Çalıştayı ve Gösterileri” adlı çalıştayda tartışılacak.

Meddahlık geleneğiyle ilgili tüm tarafların bir araya geleceği çalıştayla, sorunların tartışılıp çözüm önerilerinin ve geleneği yaşatma çalışmalarında izlenecek yol ve yöntemlerin belirleneceği eylem planının oluşturulması amaçlanıyor.

Çalıştay, yarın Hotel İçkale’de yapılacak.

Öte yandan, çalıştay kapsamında iki tiyatro oyunu da sunulacak. Tek kişilik tiyatro oyunlarından Prof. Dr. Nurhan Tekerek’in gösterisi ”Zilli Şıh” bugün saat 20.30’da Hotel İçkale Toplantı Salonu’nda, Sinan Bayraktar’ın gösterisi ”Deli Dumrul” ise yarın aynı saatte 75. Yıl Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.