Montessori Eğitimi ve Drama Atölyesi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Montessori ve Eğitim Yaklaşımının Drama Yöntemi ile Tanıtılması

Prof. Dr. Aysel Köksal AKYOL

Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi

Çocuk Gelişimi Bölümü Öğretim Üyesi

Oluşum Drama Enstitüsü Drama Lideri

15 – 16 Ocak 2010, Maçka- İSTANBUL

MONTESSORİ ve EĞİTİM YAKLAŞIMI’nın DRAMA YÖNTEMİ ile TANITILMASI

Çocuk eğitimi konusunda önemli isimlerden biri olan Dr. Maria Montessori’nin (1869-1952) görüşleri günümüzde hala geçerliliğini korumaktadır. İtalya’nın ilk kadın tıp doktoru olan Montessori zihinsel engelli çocuklarla ilgilenmiş ve onların özel bir eğitimden geçirilerek gelişmelerine yardımcı olunabileceği kanısına varmıştır.

Zihinsel engelli çocuklarla yaptığı çalışmalardan aldığı olumlu sonuçlar üzerine, aynı yöntemlerin normal çocuklar için de kullanılabileceğini düşünerek, çalışmalarını eğitim alanına yöneltmiştir. Çalışmaları sonucunda da günümüzde kendi adı ile anılan eğitim yaklaşımını oluşturmuştur.

Çocuklara gerçekten yardımcı olabilmek için, Montessori yaklaşımında yer alan ilkelerini bir bütün olarak kavramak ve çarpıtmadan uygulamak gerekmektedir. “Emici zihin”, “çocuğa önceden hazırlanmış bir çevre”, “iç disiplin”, “duyarlılık dönemleri”, “çalışma şevki ve sevinci” “dikkat” “tekrar” bu eğitim yaklaşımında yer alan ilkelerden bazılarıdır.  Montessori yaklaşımının günümüzde hala uygulanıyor olması bütün bu ilkelerin evrensel nitelikte olmalarının göstergesi olarak kabul edilebilir.

Atölyelerde drama yönteminden yararlanarak Montessori ve geliştirdiği eğitim yaklaşımı hakkında bilgileri katılımcılara yaşantı yoluyla vermek amaçlanmaktadır.

Bilgi için

Oluşum Drama Enstitüsü

Büklüm Sokağı No: 22/5 Kavaklıdere 06660 Ankara

Tel. 0 312 417 84 56 Faks. 0 312 418 72 04

Gsm. 0 505 780 57 11 – 0 537 596 15 52

www.olusumdrama.com

Paylaş.

Yanıtla