Othello Bale Sahnesinde

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, sezonun ilk yeni bale eseri olarak edebiyat, tiyatro ve opera tarihinin başyapıtlarından biri olarak kabul edilen Othello’yu Uğur Seyrek’in koreografisiyle 11 Aralık Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde sahneliyor.

Konusu Willam Shakespeare’a, müziği ise çağın dehalarından Giuseppe Verdi’ye ait olan Othello, Uğur Seyrek’in koreografisi ve Işık Noyan’ın librettosu ile İzmir’den sonra İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından yorumlanıyor.

Masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona’nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello’yu severek aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanan eser bir kıskançlığın trajediyle sonlanmasından daha büyük anlamlar taşıyor. Dramatik akışı, bale sahnesine de aynı yoğunlukla yansıtan Seyrek, bir kadının aşkı uğruna savaşını, erkeğin önü alınamaz hırsları ve rekabet duygusuna yenik düşüşünü modern bale adımlarıyla ifade ediyor.

İlk kez 2008 yılında İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından “Dünya Prömiyeri” yapılan eserin dekorları Adnan Öngün, kostümleri, Sevtaç Demirer Ulaş, ışıkları ise H. Oktay Kanca imzası taşıyor.

Othello’yu Egemen Kement, Selim Borak, Melih Mertel, Mehmet Nuri Arkan; Desdemona’yı ise Deniz Zirek, İlke Kodal, Tülay Yalçınkaya ve Ebru C. Atay canlandırıyorlar.

Sanat tarihinin ölümsüz yaratılarından biri olarak tarif edilen Otello’yu 11-16-18-29 Aralık ile 5 ve 7 Ocak tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi’nde, 26 Ocak ve 2 Şubat’ta da Fulya Konser Salonu’nda izleyebilirsiniz.

Bilet için : 0 216 346 15 31 / 120

Açıkgazete

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.