Perdeler Sınav Kaygısı İçin Açıldı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Fatih Üniversitesi tiyatro grubu ‘Tiyatro Fatih’, üniversiteye girmeye hazırlanan öğrencilere yaşayacakları sıkıntıları mizahi bir dille anlatıyor. Profesyonel tiyatro oyuncuları ve öğrencilerden oluşan ekip, oyunlarını liselerde ücretsiz sahneleyecek.

Üniversiteye hazırlanan öğrenciler aylar süren hazırlık döneminde kaygılardan, korkulardan, beklentilerden uzak duramaz. Maraton biter, sınav kazanılır ancak endişeler bitmek bilmez. Meslek seçimi, ailenin istekleri, öğrenim şartları öğrencileri bir süre daha uykusuz bırakır. İyi-kötü bir bölüme yerleşen öğrenci, tercihinden dolayı ya hayat boyu rahat edecektir ya da tercih yaptığı o güne geri dönmek isteyecektir. Hayatımızın büyük bölümünü kapsayan öğrencilik yılları tiyatro sahnesine taşınıyor. Tiyatro Fatih, üniversiteye girmeye hazırlanan gençler için öğrenciliğin anatomisini çıkaran oyunlar hazırladı. Sınav stresi, meslek seçimi, aile içi iletişimsizlik, yanlış tercihler, oyunlardan yalnızca birkaçı.

Fatih Üniversitesi tiyatro grubu ‘Tiyatro Fatih’ üniversiteye girmeye hazırlanan öğrencilere yaşayacakları bütün sıkıntıları mizahi bir dille anlatıyor. Profesyonel tiyatro oyuncuları ve öğrencilerden oluşan ekip, oyunlarını liselerde ücretsiz sahneleyecek. Tiyatro Fatih’in Sanat Yönetmeni Aydemir Gültekin, tiyatro aracılığıyla binlerce öğrencinin sınav stresinden uzaklaşmasına yardımcı olmayı hedeflediklerini söylüyor. Ekibin farklı konularda yaklaşık 10 oyun hazırladığını ifade eden Aydemir Gültekin, oyunlardan sonra öğrencilerle vakit geçireceklerini de belirtiyor. Fatih Üniversitesi Tanıtım Müdürlüğü’nden rehber psikolog Abdurrezzak Çil ise tiyatronun insana kişilik ve kimlik kazandıran bir sanat dalı olduğunu belirterek, “Tiyatro, birçok duyuya hitap ederek öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Eğitimde akılda kalıcılık yönüyle mesajların sahne sanatlarıyla verilmesi oldukça önemli. Fatih Üniversitesi olarak bizim amacımız tiyatroyla üniversiteye girmeye hazırlanan milyonlarca gencin kafa karışıklığını gidermek. Her oyunda kendi yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını görecekler.” diyor.

İlk oyun: Meslek seçimi

Önümüzdeki günlerde liselerde oyunlarını sahnelemeye hazırlanan grubun ilk oyunu olan ‘Meslek Seçimi’, üniversiteyi kazanıp ailesiyle ve çevresiyle bir dizi sorun yaşayan Ali’nin hayatını konu alıyor. Aylar boyunca başını pencereden bile çıkarmadan test çözen Ali, sınav sonucu açıklandığında mutluluğunu doya doya yaşayamaz. Çünkü Ali’nin artık daha büyük bir sorunu vardır: Meslek seçimi. Annesi doktor olup insanlara faydalı olmasını, babası ise mühendis olup hayatını rahat geçirmesini ister. Liseli arkadaşları ise turizmin onun için en uygun sektör olduğu düşüncesindedir.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.