reBODyInG; Algı, Hareket, Görüntü, Ses Santralistanbul’da

Pinterest LinkedIn Tumblr +

boDig – (bedensel odaklı ifadeler girişimi)’nin  düzenlediği, görsel-işitsel etkileşimli ortamda kinestezik empati üzerine bir araştırma ve sanatsal uygulama projesi olan reBodying 16-19 Aralık 2010’da santralistanbulda. Proje dahilinde etkileşimli enstalasyonlar, konserler, performanslar ve bir panel düzenleniyor.

PROGRAM

Etkileşimli ve Rastlantısal Enstalasyonlar

santralistanbul – Galeri 1

Açılış kokteyli

16 Aralık Perşembe 17:00

17 – 19 Aralık
11:00-18:30

reBODyInG

Konsept: Aylin Kalem

Konsept Geliştirme ve Uygulama: Armando Menicacci ve boDig Kollektifi

Ses Tasarımı: Kerim Safa

Bu performatif enstalasyon katılımcının hareket algısını, görüntü ve ses ile etkileşimi üzerinden tetiklemeyi amaçlar. Dört tarafı yansıtılmış görüntü ve mekânsal ses tasarımıyla belirlenmiş bir ortamdır. Önceden çekilmiş video görüntüleri, bilgisayarda oluşturulmuş görüntüler ve ses tasarımından oluşan farklı bölümler içerir. Kimi bölümlerde görüntü ve ses mekânda dolaşarak katılımcının hareketini tetikler. Etkileşimli bölümlerdeyse kameralar aracılığıyla katılımcının hareketi ve mekândaki konumu görsel-işitsel verilere müdahalede bulunur. Bu veriler döngüsellik içinde katılımcının hareket algısını besler.

Permanence

Konsept ve uygulama:Tolga Tüzün

Permanence, Tolga Tüzün’ün bir kompozisyonunun etkileşimli enstalasyona dönüştürülmüş versiyonudur. Katılımcı(lar)ın mekânda dolaşımı kompozisyonun farklı ses öğelerini ortaya çıkarır, böylece her katılımcı için farklı bir algı deneyimi oluşur.

Açılış günü 16 Aralık 18:00’da Beliz Demircioğlu Cihandide bu enstalasyonda bir dans performansı
gerçekleştirecektir.

EDEN

Jacques Vannet ve Armèle Portelli (Fransa) tarafından kurulmuş YU(me) kolektifi, sesler ve imajların arasındaki karmaşık ilişkiyi yeni medyalar aracılığı ile sorgular. Bu sorgulama sinema, müzik, algoritmalar ve etkileşim içerir. Rotoscoping tekniği ile hazırlanmış olan EDEN, Hollywood’un altın döneminden karakterler yoluyla kadın ve erkek arasındaki aşk ve tutku dolu ilişkiyi sorgulayan, etkileşimli olmayan ancak rastlantısal bir video enstalasyonudur.

Konserler

santralistanbul – Tamirane

16 Aralık Perşembe 20:00

Tolga Tüzün, Özerklikler -Mekân, ses, sanal enstrümanlar ve insanları içeren bir müzikal performans dizisi.

santralistanbul – Enerji Müzesi

18 Aralık Cumartesi 19:00

boDig ATELIER – Genç müzisyenler ve dansçılar arası interaktif doğaçlama performansı.

IBULOrk (Istanbul Bilgi University Laptop Orchestra) – Türkiye’nin ilk laptop orkestrası, ışık, hareket ve çeşitli sensörlerin performans alanına yerleştirilmesiyle dinleyicilerin performans ile etkileşimli katılımlarını sağlamaktadır.

DUO X (Amsterdam) – Çağdaş tekniklerin ustalığına adanmış geniş solo kariyerleri olan iki nefesli çalgı müzisyeni yaratıcı bir araştırma için bir araya gelirler.

Panel

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Santral Kampüsü E4-302
17 Aralık/December, Cuma/Friday

15:30 – 18:00

Sunulan enstalasyonlar üzerinden kinestetik algının görüntü, ses ve mekân ile ilişkisi üzerinesunumlar ve tartışma. Dil İngilizcedir.

Bodig

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.