Şeb-i Arus’ta “Suskunlar Kapısı”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Konya Devlet Tiyatrosu, ‘Suskunlar Kapısı’ adlı oyunla izleyicilere merhaba diyecek. Tiyatronun Müdürü Tomris Çetinel’in yönettiği oyunun, dekor tasarımından kostüm tasarımına, müziklerden sema çalışmalarına kadar bütün detayına özen gösterildiği belirtildi.

Yönetmen Tomris Çetinel’in 16 Aralık’ta izleyicilerle buluşacak “Suskunlar Kapısı (Bab-ı Hamuşan) adlı tiyatro oyunu, Şeb-i Arus törenlerine yetişecek.

Konya’daki birçok kurum ve kuruluşun Hz. Mevlana’yı anma töreni olan Şeb-i Arus’tan dolayı birçok etkinliğe imza attığını belirten Çetinel, devlet tiyatrosu olarak bu konuda kendilerinin de bir oyunla katılmak istediklerini ifade etti. Oyunda Mevlana ve Şems’in hayatının anlatıldığını dile getiren Çetinel, “Tiyatro oyunumuzda Şems ile Kimya Hatun’un aşkı anlatılıyor. Madde ve mana anlamında aşkın önemli olduğuna dikkat çekiliyor.” dedi.

Hz. Mevlana söz konusu olduğundan dolayı oyunda aşk, sabır, nefis ve hoşgörünün hakim olduğunu anlatan Yönetmen Tomris Çetinel, tiyatro oyununda, yaratanı her şeyden ötürü sevmenin gerekliliğine de değinildiğini aktardı.

Konya Devlet Tiyatrosu olarak Mevlana hoşgörüsüyle hareket ettiklerini bildiren Çetinel, “Nereye gidersek kendi kültürümüzle gidiyoruz. Konya’ya da dünyayı getiriyoruz. Herkesin bizi izlerken sabırlı olmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Star

Paylaş.

1 Yorum

  1. kartalasil Tarih:

    sufilerin diyarında geçen 1 saat 20 dakika. sadece neyzeni dinlemek için bile gidilesi bir oyun. gerisini siz düşünün artık…

Yanıtla