SİNE-SEN Bildirisi: Uzatma, Kısa Kes,İnsanca Olsun

Pinterest LinkedIn Tumblr +

(Sinema Emekçileri Sendikası’nın bildirisini yayınlıyoruz.)

BASINA VE KAMUOYUNA

Dizi setleri duruyor, çalışanlar protesto ediyor!

UZATMA, KISA KES,  İNSANCA OLSUN!

24 Aralık saat 18.00’de senaryo yazarları kalem bırakacak, yönetmenler stop diyecek, oyuncular oynamayacak, şalterler inecek ve setler duracak. Tüm sektör çalışanları servislere binip bu defa Taksim Meydanı’na AKM’nin önüne gelecekler.

Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN üyeleri ise saat: 17.30’da sendika önünde toplandıktan sonra saat: 18.00’de AKM’ye doğru hareket edecekler.

Saat 19.00’da Senaryo Yazarları Derneği SEN-DER ve Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN üyeleri AKM’nin önünde dizi sürelerine ve insanlık dışı çalışma koşullarına dur demek için toplanacaklar.

Senaryo Yazarları Derneği SEN-DER, ile Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN tüm sektör çalışanlarıyla birlikte ilgililere çağrı yapacak ve insanlık dışı çalışma koşullarını yaratan, dünya standartlarını hiçe sayarak kaliteyi düşüren dizi sürelerini 45 dakikaya indirme taleplerini tekrarlayacaklar.

24 Aralık 2008’de gecenin geç saatlerine kadar süren bir setin ardından evlerine giderken trafik kazası geçirip hayatlarını kaybeden meslektaşları Zehra Sezgin ve Tülay Ergildi’yi de anarak, setlerde hastalıklara, kazalara, ölümlere varan insanlık dışı çalışma koşullarını protesto edecekler.

Yayında olan birçok dizinin yönetmenleri, senaryo yazarları, oyuncuları, müzisyenleri ve ekiplerinin katılacağı eylemi Mehmet Ali Alabora sunacak, dizi müziklerinden oluşan bir konser yapılacak.

Eylemi gerçekleştirecek olan sektör çalışanları seyircilerini de destek vermeye çağırıyor.

24 Aralık’ta AKM’nin önünde buluşalım ve dünya standartlarında süreler, insanca çalışma koşulları için elele verelim.

Sinema Emekçileri Sendikası SİNE-SEN

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.