‘Tiyatro İzlemeyen Öğrenci Kalmasın’ Kampanyası

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin (ZKÜ) başlattığı kampanya kapsamında, 16 bin 577 öğrencinin Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nda ücretsiz Oyun izlemesi hedefleniyor.

ZKÜ’nün yazılı açıklamasında, üniversitelerin, öğrencilerin eğitim-öğretim hayatının yanı sıra sosyal ve kültürel yaşamda gelişmelerine de katkı sağlaması gerektiği, bu doğrultuda çalışmalar yapıldığı belirtildi.

Zonguldak Devlet Tiyatrosu’nun 4 Aralıkta sahnelediği ‘Şili’de Av’ adlı Oyunu 200 öğrencinin ücretsiz izlemesinin sağlandığı anlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

‘Tiyatro, bireylere sorunlara nesnel gözle bakabilmeyi, sanatın geliştirici, değiştirici gücünü fark edebilmeyi sağlayan bir öyküyü canlandırma sanatıdır. Öğrencilerin sanatın bu geliştirici yönlerinden faydalanabilmeleri amaçlandı. Bu amaçla tüm öğrencileri ücretsiz tiyatro sahnesiyle buluşturmak için kampanya başlatıldı. Rektörlüğün katkısıyla her Oyuna 200 öğrenci getirilecek. Öğrencilerin kültür ve sanat etkinliklerinden faydalanabilmelerini sağlayan bu uygulama her hafta merkez kampüs ve dış kampüslerin de katılımlarıyla gerçekleşecek.’

Açıklamada, ‘Tiyatro İzlemeyen Öğrenci Kalmasın’ kampanyasının ZKÜ’nün mevcut 16 bin 577 öğrencisinin tiyatro sahneleriyle buluşana kadar devam edeceği kaydedildi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.