“Aile İçi Şiddet” Sahnede

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarından oluşturulan tiyatro ekibi ‘Aile İçi Şiddet’ adı altında sahnelediği oyun büyük beğeniyle izleniyor. Diyarbakır’da 23 bin öğrencinin izlediği oyunda yöresel kıyafet ve şive kullanılıp Türkçe,Kürtçe müzikler çalınıyor.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü toplumsal olaylarda zaman zaman ‘orantısız güç’ kullanmakla itham edilen Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarından 1 yıl önce oluşturduğu 12 kişilik tiyatro ekibiyle kentte bir ilke imza attı. Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Murat Aslan yönetimindeki tiyatro ekibi, bölgedeki insanlarla empati kurmak için ‘Aile İçi Şiddet’ adını verdikleri Oyunu okullarda sahneliyor. Geçen yıl Almanya’da da sahnelenen oyun Diyarbakır’da bugüne kadar 23 bin öğrenciye ulaştı.

Oyunda yöresel kıyafetlerle sahneye çıkan polisler, oyunculuk başarısıyla profesyonel tiyatrocuları aratmıyor. Ekip, oyunda bölge şivesiyle konuşup, Türkçe ve Kürtçe müzik işleğinde oyunlarını sergiliyor. Öğrencilerin büyük beğeni ile izlediği oyun, Türkiye turnesine çıkmaya da hazırlanıyor.

Çevik kuvvet polislerinin oyununda bölgenin gerçekleri sahneleniyor. Küçük yaşta kız çocukların evlendirilmesi, çocukların okul yerine çalıştırılması ve aile içi şiddet ile bunun karakola yansımasının yansıtıldığı oyun izleyicilerden büyük beğeni topladı. Oyunun yazarlarından olan ve aynı zamanda yönetmenlik yapan polis memuru Cevdet Demiralp, amaçlarının vatandaşlarla empati kurmak olduğunu söyledi.

Haberler

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.