Ankara’da “Gök Nine’ye Konuk Geldi”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

MİMESİS Haber / Tiyatro Tempo şubat ayında çocuklarla beraber olmaya devam ediyor. Her hafta başka bir oyunu tiyatro salonlarında küçük yaşta izleyicilerine sunan Tempo, şubat ayının sonunda Gök Nine’ye Konuk Geldi oyununu sahneliyor. Çocuk seyirciyi oyunlarına rol içinde katmayı hedefleyen Tempo bu kez oyunda çocuklara yıldız rolü veriyor. Çocuklar bu oyunla bir yandan eğlenirken bir yandan da öykünün içinde rol alarak güneşi, yıldızları ve kuyruklu yıldızları tanıyacaklar.

Oyunun yazarı Ahmet Önel, müzikler ise Nedim Yıldız’a ait. Oyunu sahneye uyarlayan ve yöneten Haluk Yüce. Haluk Yüce aynı zamanda kukla tasarımlarını ve kuklaları yapıyor.

Oyunun Konusu

Göknine yıldızlara başka bir evrenden Kuyruklu Yıldız’ın onlara yaklaştığını ve onlara konuk olacağını söyler. Yıldızların arasında bulunan Pembe Dudaklı Gümüş Yıldız herkesin heyecanlanmasına kızıp kendisi de kuyruk takıp, diğer yıldızların ilgisini çekmek ister ama komik duruma düşer. Sonunda Kuyruklu Yıldız gelir, diğer yıldızlarla oyunlar oynar onlara yeni oyunlar öğretir ve herkesi çok mutlu eder. O arada Aydede’yi görüp ona hayran olan Kuyruklu Yıldız onu sürekli kaybetmektedir. Gümüş Yıldız, Kuyruklu Yıldız’ın Aydede ile buluşmasına yardımcı olacaktır ama bunun karşılığında ondan kuyruğunun bir parçasını ister. Oysaki Aydede’de doğal olarak geceleri kaybolmaktadır. Fakat her seferinde Gümüş Yıldız Kuyruklu Yıldız’a yardım ediyormuş gibi yapıp ondan kuyruğunun bir parçasını almaktadır. Göknine Gümüş Yıldız’la  konuşup onun yanlış yaptığını ve Kuyruklu Yıldız’a gerçeği söyleyip özür dilemesini önerir. Kuyruklu Yıldız onu bağışlar ve onu da yanına alarak oradan ayrılır ve Gümüş Yıldız’ı da sürekli gezen bir Kuyruklu Yıldız’a dönüştürür.

Oyun 27 Şubat 2011, 14:00’de  Gazi Mustafa Kemal Bulvarı 114/C Maltepe – Ankara’da seyredilebilir. Biletler gişeden temin edilebilir.

Ceren Okur / MİMESİS

Paylaş.

Yanıtla