Belediye Otobüsünde Tiyatro Oyunu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başarılı tiyatro alanında gösterdikleri başarılı performanslarıyla kendilerinden söz ettirmeyi bilen Şeref Çetin Tiyatrosu, sosyal sorumluluk olarak benimsedikleri ilçedeki toplumsal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde başarılı tiyatro alanında gösterdikleri başarılı performanslarıyla kendilerinden söz ettirmeyi bilen Şeref Çetin Tiyatrosu, sosyal sorumluluk olarak benimsedikleri ilçedeki toplumsal faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi.

Çeşitli nedenlerle tiyatro salonlarına gidemeyenlere, tiyatroyu ayaklarına götüren tiyatro ekibi; köylerde, kahvehanelerde, cadde ve sokaklarda sergiledikleri oyunlarına belediye otobüslerini de dâhil etti. Ayvalık Belediyesi’ne ait seyir halindeki otobüslerde, yolculara sergiledikleri kısa skeçlerle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten ekibin bu çalışması izleyenlerden tam not aldı.

F.Mine Diler Çetin, Nalân Durmaz, Sevgi Yami, Hakkı Doğan, Genco Erbil Tözün, Osman Çelik, Mehmet Ali Cengiz ve Şeref Çetin adlı oyuncuların belediye otobüslerinde ‘Romeo Hasan Juliet Kezban’, ‘Babür ve Dürdane’ ve ‘Hazerfen Ahmet Çelebi Nasıl Uçtu’ adlı üç kısa oyunu sergilediler.

Ücretsiz olarak sergilenen oyunlarda, ilçede tiyatroyu sevdirmek ve izleyiciyi tiyatro salonlarına çekmeyi amaçlayan Şeref Çetin Tiyatrosu ekibi gördükleri ilgiden ise son derece memnun görünüyorlar. Ayvalık’ta şehir içi güzergâhlarda yolculukların keyifli geçmesi ve insanları güldürürken düşündürmek amacıyla belediye otobüslerinde oyunlar sergileme projelerini hayata geçirdiklerini kaydeden ekibin yönetmeni ve oyuncusu Şeref Çetin, “Bu projemizde belediye otobüsleriyle seyahat eden yolcuların günlük hayatta yaşadıkları stresten bir anlık olsun sıyrılmalarına, yolculuklarını keyifli geçirmelerine katkı vermek istedik” diye konuştu.

Daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük kentlerde raylı ulaşım sistemi metrolarda benzeri oyunların sergilendiğine dikkat çeken Çetin, “Ancak belediye otobüslerinde teatral gösteri örneği ülkemizde şimdiye kadar olmamıştı. Bizde bu oldukça uzun zamandır yasal izinlerini almak için çaba gösterdiğimiz bu projemizi Türkiye’de, belki de dünya da ilk kez Ayvalık’ta gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Belediye otobüslerinde gün içinde farklı farklı güzergâhlarda seyir halindeyken otobüslerde ki yolculara sergilenen tiyatro oyunlarından izleyici vatandaşların ilk önce şaşkınlıkla karşılarken, sonrasında da büyük ilgiyle izledikleri gözlenirken, sergilenen skeçlerin ardından oyuncuları alkışlarla takdir etmesi ise Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncuları için adeta doping etkisini beraberinde getirdiği belirtildi.

Ayvalık Belediyesi’ne ait otobüslerde sergilenen oyunların ardından görüşlerini aldığımız bazı izleyicilerle, belediye otobüs şoförleri ekibin söz konusu uygulamasının kendileri için büyük bir keyif olduğunu ve bu tip oyunların sürekli sergilenmesini istemeleri ise dikkat çekti.

Şeref Çetin Tiyatrosu oyuncularının belediye otobüslerinde canlandırdıkları tiyatro oyunlarını bir süre daha sürdürecekleri kaydedildi.

Medya73

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.