Cafer Pahani’ye Özgürlük Çağrısı!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

İranlı yönetmenler Cafer Panahi ve Muhammed Resulov, “rejime muhalif oldukları” gerekçesiyle 6’şar yıl hapis cezasına çarptırılmış bulunuyorlar. Aynı zamanda, Cafer Panahi’nin 20 yıl boyunca film yapması yasaklanmış ve ulusal ya da uluslararası basına demeç ya da röportaj verme özgürlüğü de elinden alınmıştır.

Devlet baskısı, sansür, düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlayan uygulamalar bugün sadece İran’da değil, tüm dünyada giderek daha da sertleşerek artmakta. Muhalif bir ses olmak giderek zorlaşıyor.

Ülkemizde de sıklıkla karşılaştığımız uygulamalara, baskılara ve yasaklara da ses çıkarabilmek için, sinemanın düşünce ve ifade özgürlüğü alanında elzem bir araç olduğunu akılda tutarak, bu ve benzeri uygulamaları kınıyor; kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz.

Cafer Panahi’nin kısılmaya çalışılan sesinin meşruiyetini kırmak adına, Panahi’nin sesini kendi imkânlarımız dahilinde duyurabilmek için, sizleri Panahi’nin filmlerini izlemeye, üzerlerine düşünmeye, konuşmaya davet ediyoruz.

2 Şubat Çarşamba günü Beyoğlu Sineması’nda saat 18:00’de Panahi’nin Daire (Dayereh, 2000) adlı filminin gösterimi yapılacak.

3 ve 10 Şubat tarihlerinde ise İstanbul Modern Sinema’da Cafer Panahi’nin tüm filmleri ücretsiz olarak gösterilecek.

Sizleri Panahi’nin filmlerini özgürleştirmeye çağırıyoruz!

SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) & Yeni Sinema Hareketi

Destekçi Kurumlar: Bir Film, Altyazı Aylık Sinema Dergisi, İstanbul Modern

ÜCRETSİZ FİLM GÖSTERİM PROGRAM

2 Şubat Çarşamba

BEYOĞLU SİNEMASI

Daire, 18:00

3 Şubat Perşembe
İSTANBUL MODERN SİNEMA
Beyaz Balon, 13.00
Ayna, 15.00
Daire, 17.00
Kanlı Altın, 19.00

10 Şubat Perşembe

İSTANBUL MODERN SİNEMA
Ofsayt, 13.00
Beyaz Balon, 15.00
Ayna, 17.00
Daire, 19.00

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.