Cem Davran İsyan Etti

Pinterest LinkedIn Tumblr +
İçki yönetmeliği Cem Davran’ın tepesini attırdı. Tiyatro oyununun galasında şarap ikramı iptal edilince, açtı ağzını yumdu gözünü.
‘Alevli Günler’ adlı tiyatro oyununu sahneleyen sanatçılar, Cem Davran ve Erkan Can NTV’de dün “Gece gündüz” programına konuk oldu.

BURASI MUZ CUHMURİYETİ Mİ?

Kot taşlama işçilerine sanatçıların katılacağı destek gecesini hatırlatan Davran, sözü içki yönetmeliğine getirdi. ‘Alevli Günler’ adlı tiyatro oyunlarının galasında şarap ikramının iptal edilmesine ateş püsküren Davran, “Burası muz cumhuriyeti mi?” diye sordu. Tepkisi dinmeyen Davran, tepkisini şu sözlerle devam ettirdi:
İÇİMİ ACITIYOR

“Hukuk bürosu demiş ki yasak. Şu olur bu olur. Sonuç önemli. Sonuçta böyle bir şey çıktı. Olur mu canım burası muz cumhuriyeti mi? Tiyatro oyununun galasından sonra şarap ikram edilir. Yani benim 80 yaşında annem galaya gelecek. Ben ona da annecim diyeceğim. Oğlunu izlemiş olacak. Bunlar benim çok içimi acıtıyor. Ben bu ülkeye çocuk yetiştiriyorum. Bunları söylemezsem o çocukların geleceğine haksızlık etmiş olurum.”
BÖYLE OLDU MU BEN DE ÇENEMİ TUTAMIYORUM

Kuyruklarda bekleyip sesini çıkarmayan bir millet olduklarını ileri süren Davran, gala sonrası iptal edilen şarap ikramı bölümü için şunları söyledi:

“Birazdan oyunumuzun galası var. Beşiktaş’ın en güzel salonlarından biri Akatlar’da. Gelenektir oyun bittikten sonra küçük şarap kokteyli vardı. Şimdi öğrendim ki kaldırılmış. Birileri uyarmış herhalde. Oyundan sonra bütün dostlarla tiyatro konuşacağız, oyunun yorumlarını alacağız. Adettir şarap içilir. Bu ne anlamadım. Böyle oldu mu da ben de çenemi tutamıyorum. Yetkili birine de sorsak hayır bizim öyle bir şeyimiz yok diyecektir. Birileri kraldan fazla kralcılık yapıyor. Ürkmüş insanlar. Alevli Günler’in galasından sonra bir sponsorumuz vardı. O şarap ikram edecekti herkese. Biri demişki 24 yaşından küçük olur orada olur burada olmaz, iptal edilmiş. O yüzden işçi arkadaşlara verilen destek gibi bu bahsettiğim olay gibi biz her şeyi kapatıyoruz. Halının altına atıyoruz. Halı şişince ‘Allah ne olduk’ diyoruz. Biraz sesini çıkarmayan toplum olduk. Kimse kusura bakmasın. “

İnternethaber

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.