CHP’de Tiyatro

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Yeni il başkanı atanmasının ardından siyasi anlamda büyük hareketliliğin yaşandığı CHP’de kültür ve sanat etkinlikleri de bir yandan devam ediyor.

CHP İl Kültür ve Sanat Komisyonu tarafından düzenlenen Sanat Akşamları’nın 4’ncüsü önceki akşam il binasında yapıldı. Sanata ilgi duyan parti yönetici ve üyelerinin katıldığı organizasyonda Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Kocaeli’de Dünden Bugüne Tiyatro” adlı bir konuşma yaptı.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Kocaeli’de tiyatro etkinliklerinin 1930’lu yıllarda başladığını ve tiyatro sanatına Halkevleri’nin sahip çıktığını belirten Akçin, o yıllardan sonra İzmit’teki tüm kültürel etkinliklerin Halkevi binasında yapıldığını söyledi. Şimdiki Halkevi binasının 1937 yılında temelinin atıldığını, 1941 yılında faaliyete geçtiğini söyleyen Akçin, şunları anlattı: “İzmit Halkevi’nde oyunlar oynanmadan önce Halkevi Orkestrası tarafından caz müziği çalınır, tiyatro sohbetleri yapılırmış. Daha sonra 1968’li yıllarda İzmit Lisesi öğrencileri tiyatro kulübü kurmuş, içlerinde İzmit’in tanınmış kişileri de yer alıyor. Seka Kağıt fabrikası olmanın yanında Kültür üssü ve kampusuydu. O yıllarda tiyatro İzmit için bir düştü.”

Özgür Kocaeli

Paylaş.

Yanıtla