Dotkoleksiyonda ‘Kutlama’ Başlıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Dogma 95’in ilk filmi ‘Festen’in tiyatro uyarlaması, Murat Daltaban yönetiminde, Dot’un yeni sahnesinde başlıyor…

Aile, babanın 60. doğum günü kutlaması için bir araya gelmiştir. Baba için hazırlanan bu kutlamaya, ailenin birbirinden uzak yaşayan fertleri ve dostları katılır. Yakın zamanda, kardeşlerden biri intihar etmiştir. Kutlama yemeği ile birlikte ailenin yıllardır gizli kalmış sırları yavaş yavaş ortaya dökülmeye başlar ve düzen bozulur.

Thomas Vinterberg, Mogens Rukov ve Bo Hr. Hansen’in yazdığı ve Thomas Vinterberg’in yönettiği FESTEN (1998), Cannes Film festivalinde jüri özel ödülü dahil sayısız bağımsız festivallerde ödüller aldı.

2004 yılında Britanya’lı oyun yazarı David Eldridge, ‘Festen’ film senaryosunu oyun metnine uyarladı ve oyun da birçok ödül aldı.

”Buradaki cesaret; seyirciyi oraya getirebilecek miyiz? Oyun o bahçede oynanmalıydı. Bu dediğimi seyrettiğin zaman anlayacaksın. Tiyatro sahnesine sokmak istemiyorum. Başka bir yerde hayal edemiyorum çünkü. O bir ‘Kutlama’, ‘Kutlama’ o mekanda olmalı. İstiyorum ki, seyirci o sürprizle karşı karşıya kalsın. Seyirci oraya zaman ayırsın, oraya girsin istiyoruz. Yani olay dozu artırmak değil, risk noktalarını başka yerlerde aramak…

Tiyatroyu ilk açtığım günlerden beri yanı başımda olan bir metindi Onu, ne Mısır Apartmanı’nda ne de burada (DotMarsta) sahneleyemezdim. Bahçeyi gördüğüm zaman burada sahneleyebilirim dedim” (Murat Daltaban)

Yöneten: Murat Daltaban
Çeviren: Ece Dizdar
Şarkı Sözleri: Hakan Günday
Müzik: Hakan Günday- Uygur Yiğit

Oyuncular:
Cemil Büyükdöğerli, Rıza Kocaoğlu, Pınar Töre, Su Olgaç, Mert Öner, Şebnem Bozoklu, İpek Bilgin, Köksal Engür, Berfu Öngören, Mehmet Esen, Enis Arıkan, Murat Daltaban, Umut Kurt, Seda Yıldız, İdil Arkut Malhan, Begüm Benian, Elvin Aydoğdu, Uygur Yiğit

OCAK VE ŞUBAT 2011 OYUN TARİHLERİ
22 Ocak Cumartesi 21.00, 29 Ocak Cumartesi 21.00,
5 Şubat Cumartesi 21.00, 6 Şubat Pazar 21.00,
12 Şubat Cumartesi 21.00, 19 Şubat Cumartesi 21.00,
26 Şubat Cumartesi 21.00

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.