Erzurum DT’de ‘Asiye Nasıl Kurtulur?’ Prömiyeri

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun perdeleri, Vasıf Öngören’in yazdığı ‘Asiye Nasıl Kurtulur?’ oyunu için açılacak. Yönetmenliğini Erzurum Devlet Tiyatrosu Kurucu Müdürü M. Doğan Yağcı’nın yapacağı oyunda, Erzurum DT’ye tayini çıkan 7 oyuncu da görev alacak.

Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun kurucu Müdürü M. Doğan Yağcı’nın yönetmenliğini yaptığı oyunda Yönetmen Yardımcılığı görevini Cengiz Toraman üstlenirken, oyunda Gamze Arslan Reji Asistanı olarak görev alacak. Erzurum DT’ye tayini çıkan Cengiz Toraman, Burcu Aksakal, Emrah Keskin, Salih Bayraktar, Nazlı Polattaş, Levent Aras ve Işın Yıldız’ın da rol alacağı oyun, 13 Ocak’ta prömiyer yapacak.

Oyunun yönetmeni ve Erzurum Devlet Tiyatrosu’nun Kurucu Müdürü M. Doğan Yağcı, “Asiye Nasıl Kurtulur?’ oyunuyla, Erzurumlu tiyatro severlerle buluşturacağız. Daha önce beyaz perdeye de uyarlanan oyun, kadın ve kadın sorunlarının ele alan bir eser. Sezon sonuna kadar sahnelenecek oyun, daha sonra turneye çıkacak” dedi.

OYUNUN KONUSU

‘Asiye Nasıl Kurtulur?’ oyununda, annesi hayat kadını olan Asiye’nin yaşadıklarının anlatıldığını belirten Yönetmen Doğan Yağcı, “Oyunda Asiye’nin annesi gibi bir hayat kadını olarak mı, yoksa kendisine başka bir yön çizerek mi hayatına devam edeceği konusu ele alınıyor. Asiye ve Asiye gibi yolunu çizmekte zorlanan ve erkek hegemonyası tarafından devamlı sömürülen kadınların birçoğu, hiç istemedikleri ve seçmedikleri bir yolda hayatlarını devam ettirmek zorunda kalıyor. Toplum olarak hepimizin kaybedilen bu savaşta ne payımız olduğunu görmemiz, sadece söze dayalı çözümler değil, öze dayalı çareler bulmamız gerektiği, bu oyunla bize bir kere daha hatırlatılıyor” diye konuştu.

Birinci Kuvvet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.