GalataPerform’da Bu Hafta

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Böyle Şeyler Neden Alışveriş Merkezlerinde Olmaz?

(gp sokak)

Yeni Metin Yeni Tiyatro beş genç yazarı Nazlı Bulum, Fehime Seven, Ayris Alptekin, Albina Özden ve Sefa Tokgöz, dramaturg Ceren Ercan önderliğinde Büyük Hendek Caddesi üzeinde sürpriz bir sokak etkinliği gerçekleştiriyor.

18 Ocak Salı

Saat: 20:30

Etkinlik ücretsizdir.

Video-Performans-Müzik Geceleri

(gp performans)

“Çekmeceler”

Harun Töle

Harun Töle, “Çekmeceler” adlı videosunda ‘göçmenlik’ kavramı üzerine Almanya’nın Münih kentinde farklı yaş grubundan, meslekten ve uyruktan 12 kadınla yaptığı görüşmeleri şehrin ulaşım haritası üzerinden katılımcılarla buluşturacak.

“Karabasan”

Harun Töle

Televizyonun, televizyondaki görüntülerin/imgelerin ve toplumsal olayların sadece akıla değil, insanın tüm duyuları üzerinde etki ederek, bir karabasan gibi üzerimize düşmesini Harun Töle “Karabasan” adlı video-yerleştirmesinde işliyor.

“Herşey Bir Oyunken”

Güler Aşık

Güler Aşık videosunda, çocukluğumuzda bir oyun olan “kavga”nın, büyüyen dünyamızda kirlenen algımızla bir “savaş alanı” haline geldiğini belirtiyor.

“Revolution”

Güneş Hüseyinkulu

“…Sesini duyduğumuz, tanık olduğumuz ve olacağımız bütün gelişmelerin olası geleceği: Doğdular, söylediler, öldüler.”

Sasha Walta&Annabelle Milon

İsveçli ve Belçikalı iki sanatçı olan Walta ve Annabelle, Türkiye’de bulundukları süre içinde yaşadıkları deneyimleri ruh ve beden ilişkisinin aracılığıyla görünür kılıyor.

Stories

Farklı ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelerek oluşturdukları Stories grubu akustik bir performans gerçekleştiriyor.

19 Ocak Çarşamba

Saat: 20:30

Tam Bilet: 25 TL

Öğrenci   : 15 TL

Yakındoğuda İhanet – biriken

(gp tiyatro)

Yazan: Özen Yula

Sahneye Koyan: biriken

Disiplinler arası topluluk “biriken”, çağdaş tiyatronun en önemli yazarlarından Özen Yula’nın “Yakındoğu’da İhanet” oyunuyla seyirci karşısına çıkıyor. Özen Yula’nın paranoyadan şizofreniye geçen bir toplumun izdüşümlerini yansıttığı “Yakındoğu” üçlemesinin ilk oyunu olan “Yakındoğu’da İhanet”, Melis Tezkan ve Okan Urun tarafından oluşturulan “biriken” topluluğunun rejisinde video ve oyuncunun birlikteliği üzerinden sahneye taşınıyor.

6 – 20 Ocak Perşembe

Saat: 20:30

Tam Bilet: 25 TL

İndirimli Bilet: 15 TL

GP DESTEK GECESİ

Mor Çatı Kadın Sığınma Evi’ni destekliyoruz!

GalataPerform Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı yararına bir gece düzenliyor. Geceye katılan konuklar Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı tarafından basılan “Şiddete Karşı Anlatılar / Ayakta Kalma ve Dayanışma Deneyimleri” adlı kitaptan bölümlerin okumasını izleme olanağı bulacak. Kitap, erkek şiddetine maruz kalmış, buna karşı çıkmış, ardından Mor Çatı ile buluşmuş 15 kadının tanıklıklarından oluşuyor. Kitaptan bölümler profesyonel oyuncular tarafından okunacak ve ardından müzik dinletisi ve içki ikramı olacak. Geceye katılanlar hem vakfa bağışta bulunmuş hem de bir ay boyunca GalataPerform’un etkinliklerine ücretsiz girme olanağı kazanmış olacaklar.

21 Ocak Cuma

Saat: 21:00

Giriş: 75 TL

GALATAPERFORM’DA BİR BİLETLE İKİ OYUN!

(gp tiyatro)

Çağdaş oyun yazım biçimlerine odaklanan bir proje olan Yeni Metin Yeni Tiyatro, 4. Yılında Türkiye’nin en genç 4 oyun yazarını seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Tüm oyunlar otobiyografik olanla teatral olanı birbiri içinde değerlendirirken ergenlik, yaş dönümü, aşk, cinsellik, kimlik ve gençlik kavramlarını işliyor. Yöneten: Özlem Özhabeş,

Tasarım: Aslı Ersüzer, Dramaturji: Ceren Ercan

Her Of Bir Çığlık

Yazan: Albina Özden

Oyuncular: Eylem İkizler, Hakan Silahsızoğlu, Fehime Seven, Sedat Kalkavan, Özge Keskin.

Oyun, babası tarafından zorla Çerkez Lokali’ndeki bir davete götürülen genç bir kızın sıkıntısını dönüştürdüğü fantastik evreni anlatıyor. 15 yaşındaki yazar milliyetçiliğe farklı bir perspektiften bakıyor.

Kabuk

Yazan: Ayris Alptekin

Oyuncular: Begüm Akkaya, Halil İbrahim Irklı

İpek’in sabah uyandığında regli olduğunu fark edişiyle başlayan oyun, yetişkinlik ve çocukluk arasında sıkışmış bir dönemin hissini iki kardeşin gözünden anlatıyor. Ailelerinin odalarını ayırmaya karar vermesiyle iki kardeş hayatı kimi zaman Peter Pancılık kimi zamansa yetişkincilik oynadıkları bir oyuna dönüştürüyorlar.

22 Ocak Cumartesi 18:30

2 Oyun için bilet: 15 TL

Plastik Sınır

Yazan: Nazlı Bulum

Oyuncular: Alican Yılmaz, Begüm Akkaya, Münir Can Cindoruk, Nazlı Bulum

İlk cinsellik ve aşk üzerinden; etiketler, imajlar, oluşturulmaya çalışılan kimlikler ve bunların insanı içine sıkıştırdığı çemberlerden söz ediyor Plastik Sınır. Hoşlandığı kıza onu mutlu etmek için masal anlatan bir gencin aynı kızın görüntülerini internette paylaşacak kadar gaddarlaşabildiği bir dünyayı anlatıyor.

Not: Sanat Altın Bileziktir

Yazan: Sefa Tokgöz

Oyuncular: Sefa Tokgöz

18 yaşına bir hafta kala tutulmaya başlamış bir günlükten satırlar. Ama bu kez 18 yaş alışık olduğumuz bir coşkuyla beklenmiyor. İş mi okul mu arasında sıkışan bedenindeki değişimleri bir dış göz olarak izleyen bir gencin iç sesi.

22 Ocak Cumartesi 20:30

2 Oyun için bilet: 15 TL

4 Oyun için bilet: 25 TL

DİPODA TARTIŞMALARI

Güncel Sanat Stratejileri

(gp seminer)

Düzenleyen: Ali Şimşek

Yazar ve gazeteci Ali Şimşek tarafından verilecek olan seminerler kapsamında ’60 sonrası kavram, ironi, pastische, parodi, kitsch ve camp stratejileri çerçevesinde derinlikli bir modernizm ve postmodernizm okuması yapılması hedefleniyor. Güncel ve kavramsal sanatın ’90 sonrası yükselişi ve rutinleşmesi seminerin eleştirel perspektifini kuracak. “Yeni Orta Sınıf” adlı kitabın da yazarı olan Ali Şimşek 2008-2009 arasında Karşı Sanat’ın koordinatörlüğünü yapmıştı halen çeşitli üniversitelerde sanat tarihi ve kültürel stratejiler dersleri veriyor.

23 Ocak Pazar saat: 18:00-20:00

Etkinlik ücretsizdir.

galataperform@gmail.com
www.galataperform.com
Adres: Büyük Hendek Cad. no:21/1 Galata Kuledibi, Beyoğlu, İstanbul
+90 212 243 99 91

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.