Kayseri’de 50.000 Tiyatro Seyircisi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında gerçekleştirilen tiyatro gösterilerini 50 bin 540 kişi izledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin sosyal kültürel ve sanatsal hayatını canlandırmak, renklendirmek ve farklı pencereler açmak amacıyla gerçekleştirdiği etkinliklerden birisi olan tiyatro faaliyetine büyük ilgi gösteren Kayserililer sahnelenen oyunlarla keyifli saatler geçirdi.

Büyükşehir Belediye Konservatuarı oyuncularının sahneye koyduğu dram ve komediler, tiyatroseverleri bazen hüzünlendirip bazen güldürürken, her pazar çocuklar için sahnelen oyunlar da büyük ilgi gördü.

Bunların yanı sıra Kültepe Kaniş-Karumu bölgesinde, yaklaşık 2 bin yıl öncesine ait bir hayatın gerek senaryo gerekse de kostümle dönemine uygun bir biçimde tiyatro eseri olarak canlandırılması ise bölgenin tanıtımına büyük katkı sağladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hem gençleri sanat platformunda buluşturmak hem de geleceğin tiyatrocularının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilen Liselerarası Tiyatro Festivali, 2010 yılında uluslararası plartforma taşındı. Türkiye’nin uluslararası plartformda düzenlenen ilk liselerarası festivaline Kayseri’deki okulların yanı sıra yurt dışından Kırgızistan ve Azerbaycan, yurt içinden ise Ankara, Adana, Adıyaman, Ordu ve Sakarya’dan gelen okullar katıldı. Uluslararası 5. Liselerarası Tiyatro Festivali’nde 500’den fazla oyuncu sahne alırken, sergilenen oyunları binlerce kişi izledi.

Ayrıca, belediye tarafından sahneye konan tiyatro oyunlarının yanı sıra tiyatro dünyasının önde gelen isimlerinden Ulvi Alacakaptan ve Geniş Aile dizisinin Cevahir’i rolüyle ünlenen Ufuk Özkan 2010 yılanda Büyükşehir Belediyesi’nin misafiri olarak Kayseri’ye gelip, tiyatro severlerle birlikte oldu.

Kayseri (İHA)

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.