Kimsesiz Çocuklar Opera ve Baleye Yönlendirilecek

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) yöneticileri, devlet korumasındaki kimsesiz çocukları opera ve baleye yönlendirmek için çalışma başlattı.

Geleceğin sanatçıları ve seyircileri için kolları sıvayan MDOB, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürlüğü ile Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan Kültür Sanat ve Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında, Mersin Çocuk Yuvası’nda kalan 8- 12 yaş arası yetenekli çocuklar müzik, bale ve tiyatro eğitimine yönlendirildi.

Geçen yıl başlanan organizasyonda, MDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Hasan Alptekin başkanlığında Nazlı Alptekin, müzik öğretmeni Reyhan Bezdüz ile balerin Başak Özenç’in katılımıyla, Çocuk Yuvası’nda kalan çocuklarla biraraya gelinerek, seçmeler yapıldı.

Seçmelerde çocukların kulak, ses, vücut yapıları incelenerek, eğitim alacakları alanlara yönlendirildi. MDOB bünyesinde müzik, koro ve bale eğitimi alan öğrencilerin bu kez sahne almaları için kollar sıvandı.

MDOB Müdürü Nazlı Alptekin, Kültür Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve SHÇEK arasında imzalanan protokolü Mersin’de de hayata geçirdiklerini hatırlatarak, “Proje kapsamında yuvada kalan çocukların ses, kulak ve müzik kalitelerine baktık. Seçmeler sırasında belirlediğimiz çocukları, koro ve baleye yönlendireceğiz. Eğitimlerini tamamladığımız çocuklara daha sonra kurumumuzun sahnelediği çeşitli eserlerinde rol verirken, aynı zamanda onları sosyal çevre ve uğraşla buluşturmak istiyoruz. Aralarında bulunan çok yetenekli çocukları da geleceğin sanatçıları olarak hazırlamak istiyoruz. Eğitimleri tamamlanan çocuklarımızı sahne almak için de yetiştireceğiz” dedi.

CNNTürk

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.