Koltukları Hacizli Tiyatroya Açılış

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Adana’nın en büyük özel tiyatrosu olan, ancak yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle koltukları haczedilen tiyatro sanatçısı Mahmut Sönmez’in kurduğu Seyirevi Tiyatrosu ve Sanat Merkezi açıldı. Tiyatronun sahnesine zor anlarda sağladığı manevi destek nedeniyle açılışı yapan Vali İlhan Atış’ın adı verildi.

Galleria İş Merkezi’ndeki Seyirevi Tiyatrosu ve Kültür Merkezi’nin açılış törenine Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık, Sevgiye Uzanan Eller Projesi’nin yeni döneminde yürütülen ’Hayatımı Oynuyorum’ projesinde yer alan Org. Bedrettin Demirel İlköğretim Okulu öğrencileri, tiyatroseverler ve konuklar katıldı.

Vali Atış’ın kurdeleyi kesmesinin ardından konuşan tiyatronun sahibi Mahmut Sönmez, daha önce bilardo salonu olarak kullanılan yeri kiralayarak bölgenin en büyük özel tiyatrosunu kurduklarını, zorlu bir yol kat ettiklerini anlattı. Adana Valisi’nin en zor dönemlerinde destek vererek kendilerini onura ettiğini bildiren Sönmez, tiyatronun sahnesine de Vali Atış’ın adını verdiklerini belirtti. Tiyatronun koltuklarının hacizli olduğunu bildiren Sönmez, yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle desteklerini esirgemeyen başta Vali Atış olmak üzere desteklerini tüm kişi ve kuruluşlara, sabırlarından dolayı borçlu oldukları alacaklılara teşekkür etti.

Tiyatro ve sinemanın toplumsal yaşamın vazgeçilmez unsurları olduğunu kaydeden Vali Atış ise ellerinden gelen her desteği vereceklerini söyledi. 12 Şubat’ta sahnelenecek ’Eyvah Kızım Evleniyor’ adlı oyunun prömiyerine Valilik ve Belediye olarak tüm kamu görevlilerinin katılmasını rica eden Atış, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Arık’a da bunu iletti. Atış, yasa dışı gösterilerde kullanılan çocukları topluma kazandırmayı amaçlayan ’Sevgiye Uzanan Eller’ projesini samimi olarak desteklediği için Seyirevi Tiyatrosu’na ayrıca önem verdiğini söyledi.

Konuşmaların ardından konuklar hacizli koltuklara oturup, Haluk Işık’ın yazdığı, Mahmut Sönmez’in yönettiği ’Sevimli Oyunlar’ adlı müzikli danslı çocuk oyununu izledi.

Milliyet

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.