Köylü Tiyatrocular Profesyonelleri Aratmadı

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Oyuncularının tamamı köylülerden oluşan Yeşilköy Tiyatrosu Antalya’nın Kumluca ilçesinde sergiledikleri oyunda profesyonelleri aratmadı.

Batı Antalya İnşaat Mühendisleri Odası’nın davetlisi olarak Kumluca’ya gelen Antalya’nın Kaş Yeşilköy Tiyatro ve Koro Ekibi, Kumluca Ziya Gökalp Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO)’nda bir gösteri yaptı.

Okulun Konferans Salonu’nda gerçekleşen gösterilerde Kumluca Kaymakamı Salih Işık, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Kaş Yeşilköy Belde Belediye Başkanı, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kültür Bakanlığı’nın da destek verdiği köy tiyatroları projesi kapsamında 7. gösterisini Kumluca’da gerçekleştiren Yeşilköy Tiyatro Ekibi’nin tüm üyeleri köyde yaşayan vatandaşlardan oluşuyor. İçinde serada çalışan bayanlardan, çobana, ev hanımından çiftçiye kadar köyde bulunan bir çok vatandaşın rol aldığı Yeşilköy Tiyatro ve Koro Ekibi 31 kişiden oluşuyor.

Ekipte 13 kişi unutulmuş halk türkülerini tanıtmak için türküler söylerken, 1 kişi ışık ve sesde, 1 kişi sahne dekorunda, 16 kişi de oyuncu olarak görev yapıyor.

Kumluca Ziya Gökalp YİBO’daki gösteride Yeşilköy Tiyatro Ekibi misafirlere önce koro eşliğinde türküler söyledi. Koronun ardından ekip, ‘Çatallı Köy’ isimli oyunu başarılı bir şekilde oynadı. Oyun, birbirine sevdalı iki gencin aileleri arasında yaşanan traji-komik ve toplumsal baskılara ve ön yargılara karşı koyuşu anlatıyor.

Her yıl bir oyun sergileyen Yeşilköy Tiyatro Ekibi, gittikleri yerlerde oyunlarını ücretsiz olarak sergiliyor. Köy tiyatrosunu kuran ve turneleri düzenleyen Kaş Yeşilköy Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bayram Karagül, maksatlarının köy halkının boş vakitlerini daha güzel uğraşlarla geçirtmek olduğunu söyledi. Dernek Başkanı Karagül, köylüleri tiyatro oyunlarına kendisi de Yeşilköy’lü olan Antalya Büyükşehir Tiyatro Şubesi Müdürü Müfit Kayacan’ın hazırladığını aktardı.

Kumluca’daki gösterilerden sonra Kaymakam Salih Işık, oyunculara çiçek verdi. Köylülerin sahne performansını çok başarılı bulduğunu kaydeden Kaymakam Işık, “Anadolu insanı her işte başarılı olduğunu bir kez daha gösterdi. Köyde yaşayan kardeşlerimiz, gerek koro türkülerinde gerekse oyunculukta profesyonelleri aratmadı. Hepsini kutluyorum.” diye konuştu.

Kumluca’daki sahnenin ardından Yeşilköy Ekibi, 8. oyunlarını sergilemek üzere Fethiye’ye geçti.

Zaman

Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.