Küheylan İstanbul Turnesine Çıkıyor

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Şehir Tiyatroları’nın iddialı oyunu Ocak ve Şubat ayında İstanbul‘da 7 gösterim yapacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın “Küheylan” adlı Oyunu İstanbul turnesine çıkıyor. Sezonun iddialı Oyunları arasında yer alan “Küheylan” Ocak ve Şubat ayında İstanbul‘da toplam 7 gösteri yapacak. Turne, Oyunun İstanbul seyircisi ile buluşmasının yanı sıra tiyatro eleştirmenlerinden atıf alacak olması nedeniyle de önem taşıyor.

İLK GÖSTERİM PAZARTESİ

“Küheylan” İstanbul‘daki ilk gösterimini yarın (Pazartesi) Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde 20.00’de gerçekleştirecek. Oyun bu sahnede Salı ve Çarşamba günleri yine aynı saate perde açacak.

İKİNCİ TURNE ŞUBAT AYINDA
Küheylan Şubat ayında İstanbul‘a ikinci turnesini gerçekleştirecek. Küçük Çekmece Sefaköy Kültür Merkezi’nde 4-5 Şubat tarihlerinde sahnelenecek olan Oyun 6-7 Şubat tarihlerinde ise Büyük Çekmece Atatürk Kültür Merkezi’nde İstanbullularla buluşacak.

DÜNYANIN EN ÖNEMLİ 50 OYUNUNDAN BİRİ
Dünyanın en önemli 50 Oyunu arasında gösterilen “Küheylan” 21 Ekim 2010 Perşembe günü Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda ilk gösterimini yaptı. Yaklaşık üç aydır sahnelenen oyuna Kocaeli  seyircisi büyük ilgi gösterdi. Oyun her gösteriminde kapalı gişe oynamaya devam ediyor.

OYUNUN KONUSU


“Küheylan”; karakterinin oturmaya başladığı, çok erken ve hassas bir dönemde, farklı toplumsal görüşlere sahip anne ve babasının arasında kalan ve 17 yaşına geldiğinde tutkularının esiri olması sebebiyle, 6 atın gözünü kör eden İngiliz genci Alan Strang’ın ve onu kurtarmaya çalışan doktoru Martin Dysart’ın hikâyesidir. Yargıç tarafından görevlendirilen Dr. Dysart tıpkı bir dedektif gibi, çözmeye başlar sırrı. Bunu yaparken, anne ve baba arasındaki değer yargıları farklılığının, bir çocuğu yetiştirmekteki önemini sorgular ve bununla da kalmayarak toplumdaki değer yargılarının (Sosyal-Siyasal-Dini alandaki) bir insana neler yaptırabileceğini ve insanların bu baskılar sonucu çevresini ve kendi doğasını nasıl tahrip edebileceğini gösterir.

Dr.Dysart için sırrı çözmek, bu çocuğu Psikanaliz yöntemiyle iyileştirmektir. Onu “Normal” hale getirmek demektir.

Peki ama “Normal” dediğimiz şey nedir aslında?

Bir çocuğun tutkularını yok etmek midir doğru olan?

“Bir doktor tutkuyu yok edebilir ama bir tutkuyu asla yaratamaz” diye seslenen Dr.Dysart “kim kimi tedavi etmektedir? ” diye sorar bizlere.

BAŞARILI OYUNCU KADROSU

Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçılarından Yunus Emre Bozdoğan‘ın yönettiği Oyunda Şehir Tiyatroları’nın başarılı Oyuncuları rol alıyor. Oyunda psikolog Martin Dysart’ı Ufuk Aşar, Alan Strang’ı Fatih Sevdi, Dora Strang’ı Zeliha Çetinkaya, Frank Strang’ı İbrahim Şahin oynuyor. Oyunda ayrıca Şehir Tiyatroları Oyuncuları Pınar Ünsal, Emel Pala, Onursal Yıldırım, Koray Onur, Seda Güven Şahin, Ferdi Yıldız, Ahsen Gül Ever, Destan Batmaz, Bülent Baytar ve Aytek Mete Elgün rol alıyor.

KOREOGRAFİ’DE CİHAN YÖNTEM İMZASI

Koreografisi Cihan Yöntem’e ait olan Oyunun dekor tasarımı Behlüldane Tor, kostüm tasarımı Funda Çebi, müzikleri

Fatih Veli Ölmez, ışık tasarımı Cafer Yiğiter ve görüntüleri Serkan Aktü’ye ait. Dramaturjisi ve yönetmen yardımcılığını Sündüz Haşar’ın yaptığı Oyunda ayrıca Ramazan Yumrutepe ve Veysel Çelikdemir de kum ressamları olarak görev yapıyor.


Paylaş.

Yorumlar kapatıldı.