Mustazaf-Der’den Tiyatro ile İman Dersi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mustazaflar ile Dayanışma Derneği Mersin Şubesi Kültür ve Sanat Komisyonunun öğrencilere yönelik olarak düzenlediği Şeytanın Hileleri adlı tiyatro oyunu öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Kur”an Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen ilahilerle devam etti. Okunan ilahilerin ardından misafir olarak programa katılan Bilge Eğitim-Der Genel Sekreteri Musa Mamiş, kısa bir konuşma yaparak öğrenci ve gençlerin karşı karşıya kaldığı şeytani hilelere değindi.

Mamiş, “Gençlik durgunluk değil akışkan olan bir hayat dönemidir, Hz. İbrahim bu gençlik döneminde putları kırdı ve tek başına, ilahlık taslayan Nemrut”a karşı geldi. Uhdud ashabı, zamanın tağutuna karşı hakkı haykırdığı zaman gençti ve peygamber efendimiz (sav) İslam”ı tebliğ ettiği sıralarda etrafında gençlerden oluşan bir grup vardı” dedi.

Peygamber efendimizin etrafında toplananların çoğunun gençler olduğunu dile getiren Mamiş şöyle devam etti: “Allah Resule daha 22″sinde olan Musab”ı Medine”ye İslam”ın ilk öğretmeni olarak gönderdi. Peygamber efendimiz hayatının son dönemlerinde o günün süper gücü olan Bizans”a karşı genç Usame”yi ordunun başına komutan olarak tayin etti. Bunlardan anlaşılıyor ki Hz. Peygamber gençlere çok önem vermiştir.”

Gençliğin İslami bilinçle yetişmesinin önemini vurgulayana Mamiş; “Gençliği, İslam suyu ile sulayıp iman nuru ile nurlandırdığımız zaman inşallah karşımıza çıkacak tüm günahlarla baş edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Musa Mamiş”in konuşmasından sonra Şeytanın Hileleri adlı tiyatroya geçildi. İzleyenlerde büyük etki bırakan tiyatro gösteriminin ardından verilen ikramlarla program sona erdi.

Medya 73

Paylaş.

Yanıtla